رای قضایی شماره 9209970269601228

رای قضایی شماره 9209970269601228

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269601228


شماره دادنامه قطعی:
9209970269601228

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تخریب و ورود به عنف به عنوان مقدمه ارتکاب تصرف عدوانی

پیام رای:
تخریب و ورود به عنف به منزل مقدمه ارتکاب بزه تصرف عدوانی است و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان م.ش. و ی.ش. دایر بر تخریب عمدی و ورود به عنف و تصرف عدوانی و مشارکت در ضرب و جرح عمدی نسبت به آقای الف.الف. و اتهام آقایان الف.(ب.)الف. و ع.الف. و ح.الف. دایر بر مشـارکت در ضـرب و جرح عمـدی نسبت به آقای ی.ش. نظر به جامع اوراق و محتویات پرونده و نظر به این که تخریب درب ورودی و ورود به عنف هر چند دارای عناوین مجرمانه مستقل می باشد لکن مقدمه تصرف عدوانی می باشد زیرا بدون تخریب و ورود به عنف به منزل موردنظر امکان تصرف وجود نداشته است. لذا این دو مورد مقدمه تصرف عدوانی می باشند و به تنهایی قابل مجازات نیست لذا در این خصـوص به استناد بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل 37 قانون اساسی حکم بر برایت متهمان م. و ی.ش. صادر می گردد. و در خصوص سایر عناوین اتهامی با توجه به جامع اوراق و محتویات پرونده و اظهارات طرفین و گواهی صادره از پزشکی قانونی و گزارش مرجع انتظامی وقوع جرم محرز بوده و به استناد مواد 295 و 297 و 301 و 302 و 480 و 481 و690 از قانون مجازات اسلامی و رعایت تبصره 2 ماده 269 همان قانون به لحاظ اخلال در نظم عمومی و تجری مرتکبان حکم بر محکومیت متهمان هر کدام ردیف اول و دوم (م. و ی.ش.) به تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تصرف عدوانی و چهار ماه حبس تعزیری بابت جنبه عمومی ضرب و جرح عمدی و نیز مشترکا به رفع تصرف از ملک مورد نزاع و اعاده آن به وضع سابق و متساویا به پرداخت نیم صدم دیه کامل بابت حارصه خلف آرنج چپ ظرف یک سال از تاریخ درگیری صادر می گردد و حکم بر محکومیت هرکدام از متهمان ردیف سوم تا پنجم (الف. و ع. و ح.الف.) به تحمل چهار ماه حبس تعزیری بابت جنبه عمومی جرم ضرب و جرح عمدی و متساویـا به پرداخت یک صدم دیه کامل بابت حارصه های قدام زانوی چپ و قدام ساق پای چپ و نیم صدم از یک سوم از یک دهم دیه کامل بابت حارصه های مابین انگشتان شست و اشاره دست راست ظرف یک سال از تاریخ درگیری در حق آقای ی.ش. صادر می گردد. رای صادره در وقت اول و نیز نسبت به آقای ح.الف. حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است. نسبت به سایرین غیابی و ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ قابل واخـواهی در ایـن دادگـاه و سپـس ظـرف بیسـت روز قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه 1082 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ رمضانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان ی. و م.ش. و الف.الف. نسبت به دادنامه 718 مورخ 2/7/92 که به موجب آن و در تایید دادنامه غیابی شماره 275 مورخ 22/3/91 هر دو صادره از شعبه 1082 دادگاه عمومی جزایی تهران تجدیدنظرخواهان ردیف اول و دوم هر یک به تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت تصرف عدوانی و چهار ماه حبس تعزیری بابت جنبه عمومی ضرب و جرح عمدی و نیز مشترکا به رفع تصرف از ملک مورد نزاع و اعاده آن به وضع سابق و متساویا به پرداخت نیم درصد دیه کامل بابت حارصه خلف آرنج چپ و تجدیدنظرخواه ردیف سوم به تحمل چهار ماه حبس تعزیری بابت جنبه عمومی ضرب و جرح عمدی و متساویا به پرداخت دیه به شرح دادنـامه محـکوم گردیـده اند علی هذا با عنـایت به محتویات پرونده و گذشت و رضایت طرفین در خصوص مجازات تصرف عدوانی و پرداخت دیه مستندا به بند دوم مـاده شش و 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 100 و 104 قانون مجازات اسلامی ضمن نقض دادنامه بدوی قرار موقوفی تعقیب صادر می گردد. و در خصوص جـنبه عمومی ایراد صدمه بدنی با توجه به محتویات پرونده و این که ایراد و اعتراض موجه و موثری که موجبات نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه نشده لیکن با توجه به فقد سابقه موثر کیفری تجـدیدنظـرخـواهـان مستحـق تخفیـف تشـخیـص و مستنـدا به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب تمامی چهار ماه حبس هر یک از تجدیدنظرخواهان به پرداخت 10 میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت تبدیل می گردد و با تبدیل و تخفیف به عمل آمده ضمن رد اعتراض به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته در این بخش تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 53 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ساداتی ـ طایفی

قاضی:
رمضانی , سیدکاظم ساداتی , حمیدرضا طایفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 295 ـ هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است ترک کند و به سبب آن جنایتی واقع شود چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته است جنایت حاصل به او مستند می شود و حسب مورد عمدی شبه عمدی یا خطای محض است مانند این که مادر یا دایه ای که شیر دادن را برعهده گرفته است کودک را شیر ندهد یا پزشک یا پرستار وظیفه قانونی خود را ترک کند.

مشاهده ماده 295 قانون مجازات اسلامی

ماده 297 ـ اگر مرتکب با یک ضربه عمدی موجب جنایتی بر عضو شود که منجر به قتل مجنی علیه گردد چنانچه جنایت واقع شده مشمول تعریف جنایات عمدی باشد قتل عمدی محسوب می شود و به علت نقص عضو یا جراحتی که سبب قتل شده است به قصاص یا دیه محکوم نمی گردد.

مشاهده ماده 297 قانون مجازات اسلامی

ماده 301 ـ قصاص در صورتی ثابت می شود که مرتکب پدر یا از اجداد پدری مجنی علیه نباشد و مجنی علیه عاقل و در دین با مرتکب مساوی باشد. تبصره ـ چنانچه مجنی علیه مسلمان باشد مسلمان نبودن مرتکب مانع قصاص نیست.

مشاهده ماده 301 قانون مجازات اسلامی

ماده 302 ـ در صورتی که مجنی علیه دارای یکی از حالات زیر باشد مرتکب به قصاص و پرداخت دیه محکوم نمی شود: الف ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است. ب ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است مشروط بر اینکه جنایت وارد شده بیش از مجازات حدی او نباشد در غیر این صورت مقدار اضافه بر حد حسب مورد دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است. پ ـ مستحق قصاص نفس یا عضو فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود. ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده (156) این قانون جنایتی بر او وارد شود. ث ـ زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است. تبصره 1 ـ اقدام در مورد بندهای (الف) (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود. تبصره 2 ـ در مورد بند (ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 302 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 481 ـ هرگاه مجنی علیه یا اولیای دم ادعاء کنند که مرتکب شخصی نامعین از دو یا چند نفر معین است در صورت تحقق لوث مدعی می تواند اقامه قسامه نماید. با اجرای قسامه بر مجرم بودن یکی از آنها مرتکب به علم اجمالی مشخص می شود و مفاد مواد فوق اجراء می گردد.

مشاهده ماده 481 قانون مجازات اسلامی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 100 ـ در جرایم تعزیری قابل گذشت گذشت شاکی یا مدعی خصوصی حسب مورد موجب موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرای مجازات است. تبصره 1 ـ جرایم قابل گذشت جرایمی می باشند که شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است. تبصره 2 ـ جرایم غیر قابل گذشت جرایمی می باشند که شکایت شاکی و گذشت وی در شروع به تعقیب و رسیدگی و ادامه آنها و اجرای مجازات تاثیری ندارد. تبصره 3 ـ مقررات راجع به گذشت شاکی در مورد مجازات های قصاص نفس و عضو حدقذف و حدسرقت همان است که در کتاب دوم «حدود» و سوم «قصاص» این قانون ذکر شده است. گذشت شاکی در سایر حدود تاثیری در سقوط و تخفیف مجازات ندارد.

مشاهده ماده 100 قانون مجازات اسلامی

ماده 104 ـ علاوه بر جرایم تعزیری مندرج در کتاب دیات و فصل حد قذف این قانون و جرایمی که به موجب قوانین خاص قابل گذشت می باشند جرایم مندرج در قسمت اخیر ماده (596) و مواد (608) (622) (632) (633) (642) (648) (668) (669) (676) (677) (679) (682) (684) (685) (690) (692) (694) (697) (698) (699) و (700) از کتاب پنجم «تعزیرات» نیز قابل گذشت محسوب میشوند.

مشاهده ماده 104 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM