رای قضایی شماره 9309970222101265

رای قضایی شماره 9309970222101265

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970222101265


شماره دادنامه قطعی:
9309970222101265

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تهدید با چاقو در راستای ارتکاب سرقت

پیام رای:
تهدید با چاقو مقدمه بزه سرقت مقرون به آزار بوده و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. دایر بر مشارکت در سرقت (موتور سم پاش و دویست متر لوله شیلنگ و سه عدد کپسول 12 کیلویی و یک عدد پیک نیک و یک عدد چراغ قوه و یک عدد تیشه و چهار عدد قیچی) مقرون به آزار موضوع شکایت آقای م.؛ با توجه به تحقیقات انجام شده و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب پردیس و گزارش مرجع انتظامی و شکایت شاکی و اقرار متهم در مرجع انتظامی و صرف نظر از دفاعیات بلا وجه وی در دادگاه و با توجه به اظهارات شاکی مبنی بر این که سارقین هر دو چاقو در دست داشته اند و پس از درگیری با وی اقدام به فرار می نمایند بزه انتسابی به متهم را محرز و مسلم دانسته و مستندا به مواد 652 قانون مجازات اسلامی 1375 و مواد 23 و 27 قانون مجازات اسلامی 1392 نامبرده را به تحمل دو سال حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبل به عنوان مجازات اصلی و دو سال اقامت اجباری در شهرستان گناوه به عنوان مجازات تکمیلی محکوم می نماید. در خصوص رد مال با توجه به رضایت شاکی این مرجع با تکلیفی مواجه نیست. در خصوص اتهام تهدید با چاقو نظر به این که اقدام انجام شده توسط متهمین در استفاده از چاقو به قصد سرقت و فرار از دست شاکی بوده و با ماده 652 قانون مجازات اسلامی 1375 منطبق است لذا تهدید با چاقو مقدمه وقوع این نوع سرقت بوده و بزه مستقلی محسوب نگردیده لذا به شرح فوق اظهارنظر می گردد. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان پردیس- شیخ الحکمایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص اعتراض و تجدیدنظرخواهی آقای ع. از دادنامه شماره 9309972911402552 مورخه 14/11/1393.. . صادره از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی شهرستان پردیس که به موجب آن مشارالیه به اتهام سرقت محکومیت حاصل نموده است؛ باملاحظه محتویات پرونده و لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه و این که از ناحیه ایشان ایراد و اشکال موجه و موثری که مطابق شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری موجبات نقض دادنامه موصوف و رسیدگی بیشتر را ایجاب نماید مطرح نگردیده است و دادنامه بدوی از هر حیث موافق مقررات و موازین قانونی اصدار یافته است لذا دادگاه مستندا به بند الف از ماده 257 قانون مارالذکر ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده دادنامه معترض عنه را عینا تایید و استوار می نماید. رای صادره با لحاظ ماده 248 قانون مرقوم فوق قطعی است.
شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران - مستشار و مستشار
سید محمود تولیت - رضا پورعرب

قاضی:
شیخ الحکمایی , سید محمود تولیت , رضا پورعرب

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 23 ـ دادگاه می تواند فردی را که به حد قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم کرده است با رعایت شرایط مقرر در این قانون متناسب با جرم ارتکابی و خصوصیات وی به یک یا چند مجازات از مجازات های تکمیلی زیر محکوم نماید: الف ـ اقامت اجباری در محل معین ب ـ منع از اقامت در محل یا محل های معین پ ـ منع از اشتغال به شغل حرفه یا کار معین ت ـ انفصال از خدمات دولتی و عمومی ث ـ منع از رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و یا تصدی وسایل موتوری ج ـ منع از داشتن دسته چک و یا اصدار اسناد تجارت چ ـ منع از حمل سلاح ح ـ منع از خروج اتباع ایران از کشور خ ـ اخراج بیگانگان از کشور د ـ الزام به خدمات عمومی ذ ـ منع از عضویت در احزاب گروه ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی ر ـ توقیف وسایل ارتکاب جرم یا رسانه یا موسسه دخیل در ارتکاب جرم ز ـ الزام به یادگیری حرفه شغل یا کار معین ژ ـ الزام به تحصیل س ـ انتشار حکم محکومیت قطعی تبصره 1 ـ مدت مجازات تکمیلی بیش از دو سال نیست مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید. تبصره 2 ـ چنانچه مجازات تکمیلی و مجازات اصلی از یک نوع باشد فقط مجازات اصلی مورد حکم قرار می گیرد. تبصره 3 ـ آیین نامه راجع به کیفیت اجرای مجازات تکمیلی ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزیر دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد.

مشاهده ماده 23 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM