رای قضایی شماره 9209970220700684

رای قضایی شماره 9209970220700684

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220700684


شماره دادنامه قطعی:
9209970220700684

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/29

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مردد بودن خواسته

پیام رای:
مطالبه همزمان الزام به ایفای تعهد و خسارت ناشی از عدم انجام تعهد در دادخواست واحد به نحوی که خواسته دوم بدل خواسته اول باشد از مصادیق مردد بودن خواسته است و قرار رد دعوا صادر می شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی ص.م. فرزند م. به طرفیت س.ب. فرزند ش. به خواسته ی الزام خوانده به انجام تعهد مطابق مندرجات شماره 121861 درخصوص تحویل پارکینگ قطعه 44 با احتساب هزینه دادرسی خواهان اعلام نموده به موجب قرارداد مورخ 18/10/90 از خوانده یک دستگاه آپارتمان از پلاک ثبتی 18192 فرعی از 14 قطعه 4 با یک باب پارکینگ خریده ام و خوانده به مسیولیت ناشی از قرارداد مورد استناد عمل ننموده دادگاه با ملاحظه اظهارات طرفین پرونده و مبایعه نامه مورد استناد و اینکه مورد معامله آپارتمان بوده و نسبت به اینکه پارکینگ مورد معامله می باشد یا خیر قرارداد نسبت به آن ساکت بوده و فقط تهیه محل توقف وسیله نقلیه در آن قید شده که مفهوم بیع و عمومات آن نسبت به تهیه محل توقف وسیله صریح نمی باشد لذا دعوی خواهان وارد نبوده و مستندا به ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی حکم بر بطلان دعوی خواهان صادر می نماید. رای صادره ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 181 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ خدایاری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای ص.م. به طرفیت تجدیدنظرخوانده خانم س.ب. نسبت به دادنامه شماره 39-31/1/1392 شعبه 181 دادگاه عمومی حقوقی تهران که مشعر بر حکم بطلان دعوای الزام تجدیدنظرخوانده به تحویل پارکینگ قطعه 44 مزید بر خسارات دادرسی بوده مالا از جهت ورود ماهوی دادگاه وارد و در خور پذیرش است چرا که تجدیدنظرخواه طی دادخواست تقدیمی در مرحله بدوی خواستار انجام تعهد تجدیدنظرخوانده وفق مبایعه نامه شماره 121861 مبنی بر تحویل پارکینگ و درصورت عدم امکان پرداخت خسارات گردیده که گرچه شرایط مقرر در صدر و ذیل مبایعه نامه استنادی در خصوص وضعیت پارکینگ مورد ادعا واجد مغایرت هایی است لیکن دادخواست تقدیمی از جهت خواسته مردد است بدین نحو که در بدو امر درخواست الزام فروشنده آپارتمان به تحویل پارکینگ معین گردیده آن گاه با تردید خواهان بدوی مبنی بر احتمال عدم امکان تحویل تقاضای خسارت شده است که خسارت مورد ادعا در واقع به عنوان بدل عدم انجام تعهد اصلی و مقتضی دادرسی خاص می باشد لذا دعوی به کیفیت مزبور قابلیت طرح و رسیدگی نداشته و دادگاه به استناد ماده 358 و با ملاک بند 9 ماده 84 و 89 از قانون آیین دادرسی مدنی و رعایت ماده 2 از قانون مرقوم ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته در اصل قرار رد دعوای نخستین صادر و اعلام می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 7 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
کوهکن ـ مرادی

قاضی:
خدایاری , کوهکن , مرادی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 197 - اصل برائت است بنابراین اگر کسی مدعی حق یا دینی بر دیگری باشد باید آن را اثبات کند درغیر این صورت با سوگند خوانده حکم برائت صادر خواهد شد.

مشاهده ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM