رای قضایی شماره 9209970907000518

رای قضایی شماره 9209970907000518

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970907000518


شماره دادنامه قطعی:
9209970907000518

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/26

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
فرجام خواهی توسط کارآموزان وکالت

پیام رای:
چنانچه کارآموزان وکالت درخواست رسیدگی فرجامی کرده باشند به جهت نداشتن اختیار قانونی جهت طرح این درخواست و درنتیجه نداشتن سمت به درخواست آنها رسیدگی نمی شود و دیوان عالی کشور در رابطه با دادخواست فرجامی آنها با تکلیفی مواجه نیست.

رای خلاصه جریان پرونده
بر اساس دادنامه 100854ـ 16/5/91 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی میبد که چنین اشعار داشته: در خصوص دعوای آقای م.ع. با وکالت آقای م.الف. به طرفیت شرکت ک. با وکالت ع.ص.2 ح.الف. با وکالت آقای س.و. به خواسته واخواهی از دادنامه شماره 90064 صادره از این دادگاه بدین توضیح که وکیل واخواه مدعی است ( توضیحا اینکه حسب رای غیابی دادخواست واخواهی محکوم علیه غایب به خواسته اعسار از پرداخت هزینه دادرسی به لحاظ تاجر شناخته شدن واخواه و تلقی وی به تاجر بودن حکم به بطلان دعوی وی صادر گردیده) چون مقررات قانون تجارت (310ـ 311) رعایت نشده و چون وجه در حساب محال علیه نبوده لذا چک سند تجاری نیست و آثار قضایی تجاری ندارد با عنایت به اینکه نقایص چک با مبنای وکالت قابل توجیه اسـت و صـرف اشکالات مذکور موجب سـلب قابلیت تجارت به مدنی نمی باشد لذا خدشه ای بر دادنامه مذکور وارد نیست و به استناد ماده 305 ق.آ.د.م. ضمن رد واخواهی رای واخواسته تایید و قابل تجدیدنظر اعلام داشته نظر به اینکه مورد دیگری به نظر نمی رسد پرونده جهت مشاوره در جلسه هیات شعبه مطرح و لوایح طرفین نیز مشروحا قرایت خواهد شد.

رای شعبه دیوان عالی کشور
در خصوص فرجام خواهی آقای م.الف. کارآموز وکالت به وکالت از آقای م.ع. نسبت به دادنامه شماره 100854ـ 16/5/91 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی میبد نظر به اینکه فرجام خواه فاقد سمت قانونی ( عدم سمت وکالت به لحاظ نداشتن پروانه) در این مرحله از دادرسی (دیوان عالی کشور) می باشد. لذا حسب تبصره 3 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب 17/1/76 کارآموزان وکالت مجاز در این مرحله به وکالت نیستند لذا این مرجع با تکلیفی مواجه نیست مقرراست دفتر پرونده از آمار کسر و اعاده گردد.
رییس شعبه 10 دیوان عالی کشور ـ مستشار
عبداله پور ـ صدوقی فر

قاضی:
قدرت اله صدوقی فر , عبدالله پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 305 - محکوم علیه غایب حق دارد به حکم غیابی اعتراض نماید. این اعتراض واخواهی نامیده می شود. دادخواست واخواهی در دادگاه صادر کننده حکم غیابی قابل رسیدگی است.

مشاهده ماده 305 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 6 ـ بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصول نوزدهم بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ نژاد زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.

مشاهده ماده 6 قانون کار

ماده 6 ـ وکلا نمی توانند در غیر از محلی که برای آنجا پروانه وکالت دریافت کرده اند دفتر وکالت تاسیس نمایند و همچنین نمی توانند عملا فعالیت وکالتی خود را در محل دیگری متمرکز نمایند. تخلف از این حکم مستوجب مجازات انتظامی درجه 3 در نوبت اول و درجه 4 در نوبت دوم و درجه 5 در نوبت سوم خواهد بود. به این تخلف در دادسرا و دادگاه انتظامی کانونی رسیدگی خواهد شد که تخلف در حوزه آن انجام شده است. در صورت عدم توجه و رسیدگی کانون اخیر کانون متبوع وکیل مزبور نیز حق رسیدگی خواهد داشت. تبصره 1 ـ ادامه وکالت در پرونده هایی که قبل از تصویب این ماده مطرح گردیده و همچنین با اجازه کانون وکلای متبوع وکالت از خویشاوندان تا درجه سوم از شمول این ماده مستثنی است. در صورتی که حوزه اخیر تابع کانون وکلای دیگری باشد اجازه کانون مزبور نیز لازم است. تبصره 2 ـ محدوده حوزه هر کانون به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رییس قوه قضاییه مشخص خواهد شد. تبصره 3 ـ کارآموزان وکالت در دوران کارآموزی باید حسن اخلاق و حسن رفتار داشته باشند چنانچه به تشخیص کمیسیون کارآموزی خلاف آن احراز شود با تایید رییس کانون و رای دادگاه انتظامی کانون پروانه کارآموزی آنان ابطال خواهد شد. کارآموزان وکالت قبل از اخذ پروانه وکالت حق وکالت در دعاویی که مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور می باشد را ندارند. تبصره 4 ـ کسانی که دارای رتبه قضایی بوده اند به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت. متخلف از این مقرره به ترتیب تکرار مستوجب مجازاتهای درجه 3 الی 6 خواهد بود.

مشاهده ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM