رای قضایی شماره 9209970225900538

رای قضایی شماره 9209970225900538

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970225900538


شماره دادنامه قطعی:
9209970225900538

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/21

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعلیق مجازات بزه عضوگیری در شرکت هرمی

پیام رای:
مجازات حبس مقرر در بند ز ماده 1 قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور 1369 قابل تعلیق است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.الف. فرزند م. دایر بر عضوگیری در شرکت هرمی کوییست به شرح منعکس در پرونده دادگاه با عنایت به گزارش اداره اطلاعات انتظامی استان مازندران پاسخ استعلام به عمل آمده از دفتر فنی دادسرا که حکایت از عضوگیری تعداد 6773 نفر و تحصیل مبلغ 4500 دلار دارد کیفرخواست تقدیمی نماینده محترم دادستان اظهارات متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی عدم حضور ایشان در جلسه دادگاه و عدم ارسال لایحه دفاعیه بزه منتسبه را محرز دانسته و در اجرای بند (ز) از ماده 1 و مفاد و تبصره های ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور حکم بر محکومیت متهم به تحمل سه سال حبس تعزیری و پرداخت معادل ریالی مبلغ نه هزار دلار به عنوان جزای نقدی در حق دولت صادر و اعلام می نماید. رای صادره غیابی بوده و ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل واخواهی در این مرجع می باشد.
رییس شعبه 1037 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ موسوی
در خصوص واخواهی آقای م.الف. فرزند م. با وکالت آقای ب. نسبت به دادنامه شماره 00008 مورخه 18/1/92 صادره از ایـن شعـبه بـه شرح منعکس در پرونـده دادگـاه با عنایـت به مندرجات پرونده و اظهارات واخواه در مرحله تحقیقات مقدماتی نظر به اینکه ایراد و اعتراض موثری که مستمسک نقض رای صادره گردد از ناحیه ایشان به عمل نیامده است. لذا در اجرای مواد 217 و 218 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه فوق الذکر عینا تایید و ابرام می گردد. النهایه با توجه به اینکه تبصره 5 از ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور که در آن مجازاتهای مقرر در قانون مزبور را قابل تعلیق ندانسته است مقدم بر بند (ز) الحاقی به ماده 1 قانون مزبور می باشد و عام مقدم نمی تواند خاص موخر را تخصیص زند اما عکس آن صدق می کند. به علاوه فرض بر این است که قانونگذار از مقدمات حکمت برخوردار است و اگر به این اعتقاد بوده که مجازات مصرح در بند (ز) قابل تعلیق نیست می بایست این قید را در همان بند قید می کرد بنابراین فرض بر اینست که موارد مطروحه در تبصره 5 از ماده 2 شامل جرایم تعیین شده از بند (ز) الحاقی به ماده 1 نمی شود لذا در اجرای مواد 33 32 27 25 و 35 قانون مجازات اسلامی قرار تعلیق اجرای مجازات حبس واخواه را به مدت دو سال صادر و اعلام می نماید. چنانچه ایشان در مدت تعلیق مرتکب یکی از جرایم مستوجب محکومیت مذکور در ماده 25 قانون اخیرالذکر شود علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره وی اجرا خواهد شد. رای صادره ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رییس شعبه 1037 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ موسوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.الف. فرزنـد م. نسبـت بـه دادنامه شماره 9209972191200451 مورخ 28/5/92 کـه بـا تغییـراتـی در تـاییـد دادنـامـه غیـابـی شمـاره 9209972191200008 مورخ 18/1/92 از شعبه 1037 دادگاه عمومی جزایی تهران صادر و متضمن محکومیت وی از حیث ارتکاب بزه عضوگیری در شرکت هرمی گلدکـوییست به تحمل سه سال حبس که به مدت دو سال تعلیق گردیده و نیز پرداخت معادل ارزش ریالی نه هزار دلار جزای نقدی در حق دولت می باشد؛ با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه گزارش دفتر فنی دادسرای ناحیه 31 تهران نظر به اینکه ایراد و اعتراض موثر و موجهی که به اساس و ارکان رای لطمه وارد نماید و موجب نقض آن شود از ناحیه تجدیدنظرخواه ارایه و عنوان نگردیده است. لذا دادگاه با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 69 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ولدخانی ـ شیخی

قاضی:
موسوی , ناصر ولدخانی , ابراهیم شیخی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 33 ـ منع از حمل اسلحه مجاز مستلزم ابطال پروانه حمل و توقیف سلاح است.

مشاهده ماده 33 قانون مجازات اسلامی

ماده 32 ـ منع از اصدار چک مستلزم ابطال برگه های سفید دسته چک و انسداد حساب جاری و ممنوعیت از درخواست مجدد افتتاح حساب جاری است.

مشاهده ماده 32 قانون مجازات اسلامی

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

ماده 35 ـ اخراج موقت یا دائم بیگانگان محکوم به مجازات از کشور پس از اجرای مجازات و با حکم دادگاه انجام می شود.

مشاهده ماده 35 قانون مجازات اسلامی

ماده 2 ـ هر یک از اعمال مذکور در بندهای ماده 1 چنانچه به قصد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران و یا به قصد مقابله با آن و یا با علم به موثر بودن اقدام در مقابله با نظام مزبور چنانچه در حد فساد فی الارض باشد مرتکب به اعدام و در غیر این صورت به حبس از پنج سال تا بیست سال محکوم می شود و در هر دو صورت دادگاه به عنوان جزای مالی به ضبط کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد حکم خواهد داد. دادگاه می تواند علاوه بر جریمه مالی و حبس مرتکب را به 20 تا 74 ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم نماید. تبصره 1ـ در مواردی که اخلال موضوع هریک از موارد مذکور در بندهای هفتگانه ماده (1) عمده یا کلان یا فراوان نباشد مرتکب حسب مورد علاوه بر رد مال به حبس از شش ماه تا سه سال و جزای نقدی معادل دو برابر اموالی که از طرق مذکور به دست آورده محکوم می شود. (اصلاحی 14/10/1384) تبصره 2 ـ در مواردی که اقدامات مذکور در بندهای ماده 1 این قانون از طرف شخص یا اشخاص حقوقی اعم از خصوصی یا دولتی یا نهادها و یا تعاونیها و غیر آنها انجام گیرد فرد یا افرادی که در انجام این اقدامات عالما و عامدا مباشرت و یا شرکت و یا به گونه ای دخالت داشته اند بر حسب این که اقدام آنها با قسمت اول یا دوم ماده 2 این قانون منطبق باشد به مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهند شد و در این موارد مدیر یا مدیران و بازرس یا بازرسان و به طور کلی مسئول یا مسئولین ذیربط که به گونه ای از انجام تمام یا قسمتی از اقدامات مزبور مطلع شوند مکلفند در زمینه جلوگیری از آن یا آگاه ساختن افراد یا مقاماتی که قادر به جلوگیری از این اقدامات هستند اقدام فوری و موثری انجام دهند و کسانی که از انجام تکلیف مقرر در این تبصره خودداری کرده یا با سکوت خود به تحقق جرم کمک کنند معاون جرم محسوب و حسب مورد به مجازات مقرر برای معاون جرم محکوم می شوند. تبصره 3 ـ مجازات شروع به جرم موضوع قسمت اول این ماده یک سال تا سه سال حبس و پانصد هزار تا پنج میلیون ریال جزای نقدی و مجازات شروع به جرم موضوع قسمت اخیر این ماده شش ماه تا دو سال حبس و دویست و پنجاه هزار ریال تا دو میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی و مجازات شروع به جرم موضوع تبصره 1 این ماده شش ماه تا یک سال و نیم حبس و دویست هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی است. تبصره 4 ـ مرتکبین جرائم موضوع این ماده و تبصره های 1 تا 3 آن و کلیه شرکاء و معاونین هر یک از جرائم مزبور علاوه بر مجازاتهای مقرر حسب مورد به محرومیت از هر گونه خدمات دولتی یا انفصال ابد از آنها محکوم خواهند شد. تبصره 5 ـ هیچ یک از مجازاتهای مقرر در این قانون قابل تعلیق نبوده و همچنین اعدام و جزاهای مالی و محرومیت و انفصال دائم از خدمات دولتی و نهادها از طریق محاکم قابل تخفیف یا تقلیل نمی باشد. تبصره 6 ـ رسیدگی به کلیه جرائم مذکور در این قانون در صلاحیت دادسراها و دادگاههای انقلاب اسلامی است و دادسراها و دادگاههای مزبور در مورد جرائم موضوع ماده 1 این قانون مکلفند فورا و خارج از نوبت رسیدگی نمایند. تبصره 7 ـ از زمان لازم الاجرا شدن این قانون کلیه قوانین مغایر با آن به جز قوانینی که دارای مجازات شدیدتری از مجازاتهای مقرر در این قانون می باشند ملغی است.

مشاهده ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور

ماده 2 ـ هر یک از اعمال مذکور در بندهای ماده 1 چنانچه به قصد ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران و یا به قصد مقابله با آن و یا با علم به موثر بودن اقدام در مقابله با نظام مزبور چنانچه در حد فساد فی الارض باشد مرتکب به اعدام و در غیر این صورت به حبس از پنج سال تا بیست سال محکوم می شود و در هر دو صورت دادگاه به عنوان جزای مالی به ضبط کلیه اموالی که از طریق خلاف قانون به دست آمده باشد حکم خواهد داد. دادگاه می تواند علاوه بر جریمه مالی و حبس مرتکب را به 20 تا 74 ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم نماید. تبصره 1ـ در مواردی که اخلال موضوع هریک از موارد مذکور در بندهای هفتگانه ماده (1) عمده یا کلان یا فراوان نباشد مرتکب حسب مورد علاوه بر رد مال به حبس از شش ماه تا سه سال و جزای نقدی معادل دو برابر اموالی که از طرق مذکور به دست آورده محکوم می شود. (اصلاحی 14/10/1384) تبصره 2 ـ در مواردی که اقدامات مذکور در بندهای ماده 1 این قانون از طرف شخص یا اشخاص حقوقی اعم از خصوصی یا دولتی یا نهادها و یا تعاونیها و غیر آنها انجام گیرد فرد یا افرادی که در انجام این اقدامات عالما و عامدا مباشرت و یا شرکت و یا به گونه ای دخالت داشته اند بر حسب این که اقدام آنها با قسمت اول یا دوم ماده 2 این قانون منطبق باشد به مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهند شد و در این موارد مدیر یا مدیران و بازرس یا بازرسان و به طور کلی مسئول یا مسئولین ذیربط که به گونه ای از انجام تمام یا قسمتی از اقدامات مزبور مطلع شوند مکلفند در زمینه جلوگیری از آن یا آگاه ساختن افراد یا مقاماتی که قادر به جلوگیری از این اقدامات هستند اقدام فوری و موثری انجام دهند و کسانی که از انجام تکلیف مقرر در این تبصره خودداری کرده یا با سکوت خود به تحقق جرم کمک کنند معاون جرم محسوب و حسب مورد به مجازات مقرر برای معاون جرم محکوم می شوند. تبصره 3 ـ مجازات شروع به جرم موضوع قسمت اول این ماده یک سال تا سه سال حبس و پانصد هزار تا پنج میلیون ریال جزای نقدی و مجازات شروع به جرم موضوع قسمت اخیر این ماده شش ماه تا دو سال حبس و دویست و پنجاه هزار ریال تا دو میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی و مجازات شروع به جرم موضوع تبصره 1 این ماده شش ماه تا یک سال و نیم حبس و دویست هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی است. تبصره 4 ـ مرتکبین جرائم موضوع این ماده و تبصره های 1 تا 3 آن و کلیه شرکاء و معاونین هر یک از جرائم مزبور علاوه بر مجازاتهای مقرر حسب مورد به محرومیت از هر گونه خدمات دولتی یا انفصال ابد از آنها محکوم خواهند شد. تبصره 5 ـ هیچ یک از مجازاتهای مقرر در این قانون قابل تعلیق نبوده و همچنین اعدام و جزاهای مالی و محرومیت و انفصال دائم از خدمات دولتی و نهادها از طریق محاکم قابل تخفیف یا تقلیل نمی باشد. تبصره 6 ـ رسیدگی به کلیه جرائم مذکور در این قانون در صلاحیت دادسراها و دادگاههای انقلاب اسلامی است و دادسراها و دادگاههای مزبور در مورد جرائم موضوع ماده 1 این قانون مکلفند فورا و خارج از نوبت رسیدگی نمایند. تبصره 7 ـ از زمان لازم الاجرا شدن این قانون کلیه قوانین مغایر با آن به جز قوانینی که دارای مجازات شدیدتری از مجازاتهای مقرر در این قانون می باشند ملغی است.

مشاهده ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM