رای قضایی شماره 9209970905100689

رای قضایی شماره 9209970905100689

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905100689


شماره دادنامه قطعی:
9209970905100689

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/06

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
عدم تجاوز میزان مستمری بازماندگان از مستمری استحقاقی متوفی

پیام رای:
مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی تجاوز نماید.

رای شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری
با عنایت به مفاد رای وحدت رویه شماره 139 مورخ 30/03/1390 هیات عمومی دیوان عدالت اداری که بیان داشته : «.. .. مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی تجاوز نماید و.. .. در هر حال بازماندگان بیمه شده از صد در صد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند نمود »;. لذا تقاضای اعمال ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری از ناحیه قضات محترم صادر کننده دادنامه شماره 1885 مورخ 15/10/1388 شعبه 15 دیوان در پرونده.. . موجه تشخیص و با اجازه حاصله از ماده قانون مرقوم ضمن نقض دادنامه مذکور مستندا به رای وحدت رویه مذکور و ماده 83 قانون تامین اجتماعی و ماده 7 و 13 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و شاکیان مبنی بر پرداخت مستمری آنان به نسبت سهم مندرج در ماده 83 قانون تامین اجتماعی صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
دادرس شعبه 1 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
اشراقی ـ شریعت فر ـ یاورزاده ـ جباری

قاضی:
اشراقی , شریعت فر , یاورزاده , جواد جباری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 16ـ رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تقدیم دادخواست است. دادخواست باید به زبان فارسی روی برگه های مخصوص تنظیم شود. تبصره1ـ پرونده هایی که با صدور قرار عدم صلاحیت از مراجع قضائی دیگر به دیوان ارسال می شود نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد. تبصره2ـ از زمان تصویب این قانون مهلت تقدیم دادخواست راجع به موارد موضوع بند(2) ماده (10) این قانون برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) است. مراجع مربوط مکلفند در رای یا تصمیم خود تصریح نمایند که رای یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است. در مواردی که ابلاغ واقعی نبوده و ذی نفع ادعای عدم اطلاع از آن را بنماید شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی می نماید. در مواردی که به موجب قانون سابق اشخاصی قبلا حق شکایت در مهلت بیشتری داشته اند مهلت مذکور ملاک محاسبه است.

مشاهده ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 83 ـ سهم مستمری هر یک از بازماندگان بیمه شده متوفی بشرح زیر می باشد: 1- میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل پنجاه درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری به تساوی بین آنان تقسیم خواهد شد. 2- میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد و در صورتی که پدرو مادر را از دست داده باشد مستمری او دو برابر میزان مذکور خواهد بود. 3- میزان مستمری هر یک از پدر و مادر بیمه شده متوفی معادل بیست درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد. مجموع مستمری بازماندگان بیمه شده متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی متوفی تجاوز نماید هر گاه مجموع مستمری از این میزان تجاوزکند سهم هر یک از مستمری بگیران به نسبت تقلیل داده می شود و در این صورت اگر یکی از مستمری بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقی دریافت مستمری گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیم بندی مذکور در این ماده افزایش خواهد یافت و در هر حال بازماندگان بیمه شده از صد در صد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد. تبصره ـ منظور از مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی مستمری حین فوت او می باشد. در مورد بیمه شدگانی که در اثر هر نوع حادثه یا بیماری فوت شوند مستمری استحقاقی عبارت است از مستمری که برای بیمه شده از کارافتاده کلی حسب مورد برقرار می شود.

مشاهده ماده 83 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM