رای قضایی شماره 9209970225001026

رای قضایی شماره 9209970225001026

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970225001026


شماره دادنامه قطعی:
9209970225001026

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/30

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعاده دادرسی به استناد استشهادیه

پیام رای:
شهادت شهود حتی درصورتی که در استشهادیه تسجیل شده باشد به عنوان سند و مدرک موضوع اعاده دادرسی قلمداد نمی گردد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص درخواست اعاده دادرسی آقای ت.ب. با وکالت م.ک. به طرفیت خانم ن.ص. نسبت به دادنامه شماره 583 مورخ 27/5/91در پرونده کلاسه 681 صادره از این دادگاه به استناد استشهادیه تنظیمی و عنداللزوم اتیان سوگند از سوی خواهان ؛ نظر به اینکه شهادت شهود و اتیان سوگند شرعی مشمول هیچ کدام از جهات اعاده دادرسی خصوصا بند 7 ماده 426 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی نمی گردد چه اینکه اطلاق اسناد و مدارک منصرف به شهادت شهود و اتیان سوگند نمی باشد لذا دادگاه مستندا به تبصره ماده 435 قانون مذکور قرار رد درخواست اعاده دادرسی صادر و اعلام می دارد قرار صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 25 دادگاه عمومی حقوقی تهران - فضلی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ک. به وکالت از آقای ت.ب. به طرفیت خانم ن.ص. نسبت به دادنامه شماره 500111 مورخ 22/2/92 صادره از شعبه 25 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار رد دادخواست اعاده دادرسی تجدیدنظرخواه به شرح موصوف در دادنامه مزبور صادر گردیده است. دادگاه با بررسی محتویات پرونده و استدلال در دادنامه مزبور نظر به اینکه دلایل ابرازی تجدیدنظرخواه به نحوی نیست که به اساس و ارکان آن خدشه وارد نماید و تجدیدنظرخواهی منطبق با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی نمی باشد با رد تجدیدنظرخواهی و مستند به قسمت اخیر ماده 358 همان قانون رای به تایید دادنامه تجدیدنظر خواسته صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی است.
مستشاران شعبه 49 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
میر یحیی پور ـ شعبانلو

قاضی:
حسن فـضـلی , سیدمرتضی میریحیی پور , شعبانلو

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 426 - نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست اعاده دادرسی شود: 1 - موضوع حکم مورد ادعای خواهان نبوده باشد. 2 - حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد. 3 - وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد. 4 - حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن که قبلا" توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد. 5 - طرف مقابل درخواست کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه موثر بوده است. 6 - حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم جعلی بودن آنها ثابت شده باشد. 7 - پس از صدور حکم اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و دراختیار متقاضی نبوده است.

مشاهده ماده 426 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM