رای قضایی شماره 9209970221000959

رای قضایی شماره 9209970221000959

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970221000959


شماره دادنامه قطعی:
9209970221000959

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/13

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرط تغییر نام کوچک

پیام رای:
دادگاه صرفا در مورد نامهای نامتناسب با جنس مستهجن و مغایر با شوئنات اجتماعی و اسلامی مکلف به صدور حکم مبنی بر تغییر نام کوچک است.

رای دادگاه بدوی
دعوی خواهان خانم ز.الف. فرزند الف. به طرفیت الف.و به خواسته تغییر نام از ز.به سحر به شرح متن دادخواست تقدیمی است. نظربه اینکه سند سجلی اختصاصی خواهان مطابق ماده 20 قانون ثبت تنظیم گردیده و خواهان دعوی دلیلی متقن و محکمه پسند که موجبات تغییر مندرجات سند سجلی مشارالیهارا ایجاب نمایدبه این دادگاه ارایه ننموده است و ادعای اشتهار در بین اقوام و دوستان دلیلی قانونی محسوب نمی شود با امعان نظر به اینکه اسناد سجلی در زمره اسناد رسمی محسوب میشوند و با میل و سلیقه اشخاص مفاد آنها قابل تغییر نمی باشد ضمن اینکه نام فعلی خواهان جز نامهای نامتناسب با جنس و مستهجن و مغایر با شوینات اجتماعی و اسلامی نمی باشد که دادگاه قانونا مکلف به پذیرش درخواست خواهان باشد بلکه این نام از اسامی زیبا و مقبول و مصطلح و رایج بوده که با فرهنگ جامعه اسلامی الفت و موانست بیشتری دارد علی ایحال دعوی خواهان غیر ثابت تشخیص مستندا به مواد 8 و 11 و 20 از قانون ثبت احوال و مواد 1287و 1292 قانون مدنی و مواد 194 و 197 از قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی حکم بر بطلان دعوی مطروحه صادر و اعلام می نماید. رای صادره ظرف مدت 20روز پس از ابلاغ قابل اعتراض وتجدید نظرخواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران خواهد بود
دادرس شعبه 177 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ اسحاق حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی ز.الف. نسبت به دادنامه شماره419-9/5/92صادره از شعبه177 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن دعوای تجدیدنظرخواه با خواسته تغییر نام از ز. به س. موردپذیرش دادگاه قرار نگرفته و با استدلال صحیح مندرج در دادنامه حکم به بطلان دعوای مطروحه صادر و اعلام گردیده است واخواهی دادنامه تاییدشده وارد نمی باشد. زیرا دادنامه تجدیدنظر خواسته بر اساس محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی صحیحا و مطابق مقررات قانونی و خالی از هرگونه اشکال صادرشده و تجدیدنظر خواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانع کننده و محکمه پسندی که نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب کند ابراز ننموده و لایحه اعتراضیه متضمن جهت موجه نیست و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد لذا دادگاه ادعای تجدیدنظر خواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده دادنامه مورد اعتراض را منطبق با مقررات و اصول دادرسی می داند مستندا به ماده358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد دادخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عینا تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 10 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
امی ـ ترابی

قاضی:
حسینی , امی , ترابی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1287 - اسنادی که در اداره ی ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آن ها بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است.

مشاهده ماده 1287 قانون مدنی

ماده 1292 - در مقابل اسناد رسمی یا اسنادی که اعتبار سند رسمی را دارد انکار و تردید مسموع نیست و طرف می تواند ادعای جعلیت به اسناد مزبور کند یا ثابت نماید که اسناد مزبور به جهتی از جهات قانونی از اعتبار افتاده است.

مشاهده ماده 1292 قانون مدنی

ماده 194 - دلیل عبارت از امری است که اصحاب دعوا برای اثبات یا دفاع از دعوا به آن استناد می نمایند.

مشاهده ماده 194 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 197 - اصل برائت است بنابراین اگر کسی مدعی حق یا دینی بر دیگری باشد باید آن را اثبات کند درغیر این صورت با سوگند خوانده حکم برائت صادر خواهد شد.

مشاهده ماده 197 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 8- دفتر ثبت کل وقایع و وفات و شناسنامه و گواهی ولادت و اعلامیه ها و اطلاعیه ها و دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی از اسناد رسمی است و تا زمانی که به موجب تصمیم هیئت حل اختلاف با رای دادگاه بر حسب مورد تصحیح یا باطل نشده به قوت خود باقی می باشد (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 8 قانون ثبت احوال

ماده 11- دفتر ثبت کل وقایع و وفات پس از ثبت باید به امضاء اعلام کننده و گواهان و مامور یا نماینده ثبت احوال برسد و مهر شود و در صورت وجود گواهی ماما یا پزشک نیازی به گواهان نخواهد بود. پس از تکمیل و امضاء اسناد مزبور تصحیح یا تغییر مندرجات آن منحصرا به موجب مقررات این قانون خواهد بود (اصلاحی 18/10/1363).

مشاهده ماده 11 قانون ثبت احوال

ماده 20- انتخاب نام با اعلام کننده است برای نامگذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین محمد مهدی و مانند آن که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد (اصلاحی 18/10/1363 با الحاق 6 تبصره). تبصره 1- انتخاب نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و همچنین انتخاب عناوین و القاب و نامهای زننده و مستهجن یا نامناسب با جنس ممنوع است. تبصره 2- تشخیص نامهای ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند. تبصره 3- انتخاب نام در مورد اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است. تبصره 4 – در اسناد سجلی اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی نوع دین آنان قید می شود. تبصره 5 – ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است مگر کسانیکه خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود. تبصره 6 – مراتب تشرف پیروان ادیان دیگر به دین مبین اسلام همراه با تغییرات مربوط به نام و نام خانوادگی آنان در اسناد سجلی ثبت شود.

مشاهده ماده 20 قانون ثبت احوال

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM