رای قضایی شماره 9209970225900436

رای قضایی شماره 9209970225900436

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970225900436


شماره دادنامه قطعی:
9209970225900436

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/08

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
عکسبرداری از کارت شناسایی

پیام رای:
عکسبرداری از کارت شناسایی به نحوی که موجب اشتباه آن با اصل کارت نشود مصداق جعل محسوب نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ح.ن. فرزند ق. با وکالت آقای م.م. وکیل دادگستری دایر بر پرداخت رشوه به مبـلغ پانـصد هـزار ریال به مامور انتظامی ترمینال.. . فرودگاه مهرآباد تهران در مورخه 20/10/91 که منجر به صدور کیفرخواست شماره 00418 مورخه 27/10/91 از سوی دادسرای ناحیه 9 تهران شده است دادگاه با توجه به گزارش مرجع انتظامی صورتجلسه نحوه دستگیری متهم و کشف و توقیف وجه ناشی از رشاء اظهارات مامور انتظامی گزارش دهنده در دادگاه اقرارنامه کتبی متهم مضبوط در برگ 3 پرونده دفاعیات غیرموجه وی و وکیل مدافعش در دادگاه و سایر قراین موجود در پرونده لذا بزهکاریش محرز است و مستندا به ماده 592 قانون مجازات اسـلامی مـتهم نامبرده را علاوه بر ضبـط مال ناشـی از رشـاء به تحمل بیست ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید اما در خصوص اتهام دیگر متهم نامبرده و آقای م.ز. فرزند ح. هر دو با وکالت وکیل نامبرده فوق ردیف اول دایر بر عکسبرداری از کارت جانبازی متهم ردیف دوم (م.ز.) بدون درج علامتی نشان دهنده عکس بودن آن و نیز استفاده از عکس کارت شناسایی مذکور و ردیف دوم دایر به معاونت نسبت به ردیف اول در ارتکاب جرایم مذکور دادگاه با بررسی اوراق پرونده و ملاحظه تصویر کارت شناسایی مذکور از آنجا که با وجود تیره شدن علامت هولوگرام الصاق شده بر روی عکـس کارت مزبور به نحوی نیست که موجب اشتباه آن با اصل کارت یادشده گردد و بر همین اساس مامور انتظامی گزارش دهنده نیز در دادگاه تصریح نموده که به محض مشاهده آن متوجه عکس بودن گردیده است و از طرفی در مدرک شناسایی مذکور عکسی از متهم ردیف اول (آقای ن.) الصاق نشده بوده تا متهم بـتواند آنرا به عنـوان مدرک شنـاسایی خود ارایه نمــاید. لـذا به عقیده دادگاه اصل وقوع بزه موصوف محل تردید بوده و با این وصف بزهکاری متهمان نامبرده محرز و مسلم نمی باشد و مستندا به اصاله البرایه و بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رای به برایت آنان از بزه های انتسابی مذکور از این حیث صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ پورعبدالله

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.ن. فرزند ق. با وکالت آقای س.م.م. نسبت به دادنامه شماره 9209972181500057 مورخ 3/2/92 صادر شده از شعبه 1175 دادگاه عمومی جزایی تهران که حاکی از محکومیت وی از حیث ارتکاب پرداخت رشوه به مبلغ پانصد هزار ریال و ضبط مال ناشی از ارتشا و تحمل بیست ضربه شلاق می باشد از توجه به محتویات پرونده هر چند ایراد و اعتراض موثر و موجهی که به اساس و ارکان رای لطمه وارد نماید از ناحیه وکیل تجدیدنظرخواه ارایه و عنوان نگردیده است. مع الوصف دادگاه با لحاظ وضع خاص وی مستندا به بند پ ماده 38 قانون مجازات اسلامی و بند ت ماده 37 همین قانون مجازات شلاق را به پرداخت جزای نقدی به مبلغ پنج میلیون ریال تبدیل می نماید. در ارتباط با عدم تعیین مجازات حبس مقرر در ماده 592 قانون مرقوم از آنجا که این امر مورد اعتراض آقای دادستان واقع نگردیده است دادگاه مواجه با تکلیف نمی باشد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 69 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ولدخانی ـ شیخی

قاضی:
پورعبدالله , ناصر ولدخانی , ابراهیم شیخی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 592 ـ قطع کردن و یا از بین بردن تمام بینی یا نرمه ای که پایین استخوان بینی است دیه کامل دارد. از بین بردن تمام نرمه با تمام یا مقداری از استخوان بینی در صورتی که در یک دفعه باشد موجب دیه کامل است لکن اگر نرمه بینی در یک دفعه و تمام یا مقداری از استخوان بینی در دفعه دیگر از بین برود برای نرمه دیه کامل و برای استخوان ارش تعیین می شود.

مشاهده ماده 592 قانون مجازات اسلامی

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM