رای قضایی شماره 9209970221200571

رای قضایی شماره 9209970221200571

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970221200571


شماره دادنامه قطعی:
9209970221200571

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/06/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
اعتراض به آراء سازمان تامین اجتماعی توسط اشخاص دولتی

پیام رای:
آراء سازمان تامین اجتماعی صرفا توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است و اشخاص حقوقی دولتی امکان اعتراض به این تصمیمات در دادگاه های عمومی حقوقی را ندارند.

رای دادگاه بدوی
درخصوص دعوی خواهان (بانک کشاورزی با مدیریت آقای م.ط. و با وکالت آقای د.ق. ) به طرفیت خوانده (اداره کل سازمان تامین اجتماعی شهرستان های استان تهران) دایر بر ابطال عملیات اجرایی صورت گرفته از طرف خوانده علیه بانک کشاورزی به شرح متن دادخواست تقدیمی و با احتساب خسارات دادرسی نظر به اینکه شرکت ف.ذ. به شماره ثبت.. .... به علت مطالبات بانک خواهان و به موجب اجراییه و سند انتقال اجرایی مورخ 23/9/84 ـ اداره ثبت مربوط به حیطه تملک آن بانک درآمده است نظر به اینکه ماده 37 قانون تامین اجتماعی دلالت بر لزوم تسویه حساب موسسات و کارگاه های مشمول این قانون از حیث بدهی معوق بابت حق بیمه و متفرعات آن دارد و در صورت انتقال بدون ارایه گواهی مذکور انتقال دهنده و انتقال گیرنده برای پرداخت مطالبات سازمان مسیولیت تضامنی دارند وانگهی بانک خواهان مطابق مرقومه شماره 7411/1443 ـ 21/7/84 به عنوان تامین اجتماعی شعبه ف. بدهی های احتمالی را پس از قطعیت آن به عهده خود پذیرفته که متعهد به پرداخت آن شده استبنابراین دعوی خواهان غیرموجه تشخیص و محکوم به بطلان می شود. رای ظرف 20 روز تجدیدنظر پذیر است.
رییس شعبه 17 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ شیرزاد

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدید نظرخواهی بانک کشاورزی با وکالت آقای د.ق. به طرفیت سازمان تامین اجتماعی شهرستان های استان تهران نسبت به دادنامه شماره 963 ـ 9/10/91 شعبه 17 دادگاه عمومی حقوقی تهران می باشد. به موجب دادنامه موصوف دعوی تجدیدنظرخواه دایر به ابطال عملیات اجرایی صورت گرفته از طرف تجدیدنظر خوانده به شرح استدلال منعکس در رای غیرموجه تشخیص گردیده حکم به بطلان دعوی صادرشده است. اینک با بررسی محتویات و مستندات پرونده نظر به اینکه مطابق مواد 44و 43و 42 قانون تامین اجتماعی آراء و تصمیمات سازمان تامین اجتماعی در هیات های بدوی و سپس تجدید نظر قابل اعتراض است و آراء هیات تجدید نظر قطعی و لازم الاجراست و به طور استثنایی اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی حق اعتراض نسبت به آراء قطعی مذکور در دیوان عدالت داری را دارند و قانون برای مراجع دولتی حق شکایت از تصمیمات مذکور را پیش بینی نکرده است فلذا اصولا دعوی تقدیمی قابل پذیرش و رسیدگی در دادگاه نبوده است ازاین رو به تجویز ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدید نظر خواسته متضمن ورود در ماهیت دعوی و صدور حکم به بطلان آن به لحاظ مغایرت با موازین قانونی نقض می گردد آنگاه با توجه به استدلال مذکور و به اسناد ماده 2 قانون مرقوم قرار عدم استماع دعوی بدوی صادر و اعلام می شود. این رای قطعی است.
رییس دادگاه شعبه 12 تجدید نظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
دوبحری ـ قیصری

قاضی:
شیرزاد , رسول دوبحری , قیصری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 37 ـ هنگام نقل و انتقال عین یا منافع موسسات و کارگاه های مشمول این قانون اعم از این که انتقالبه صورت قطعی ـ شرطی ـ رهنی ـ صلح حقوق یا اجاره باشد و اعم از این که انتقال به طور رسمی یا غیر رسمی انجام بگیرد انتقال گیرنده مکلف است گواهی سازمان را مبنی بر نداشتن بدهی معوق بابت حق بیمه و متفرعات آن از انتقال دهنده مطالبه نماید. دفاتراسناد رسمی مکلفند در موقع تنظیم سند از سازمان راجع به بدهی واگذارکننده استعلام نمایند در صورتی که سازمان ظرف 15 روز از تاریخ ورود برگ استعلام به دفتر سازمان پاسخی به دفترخانه ندهد دفترخانه معامله را بدون مفاصاحساب ثبت خواهد کرد. در صورتی که بنا به اعلام سازمان واگذار کننده بدهی داشته باشد می تواند با پرداخت بدهی معامله را انجام دهد بدون این که پرداخت بدهی حق واگذارکننده را نسبت به اعتراض به تشخیص سازمان و رسیدگی بهمیزان حق بیمه ساقط کند.در صورت انجام معامله بدون ارائه گواهی مذکور انتقال دهنده و انتقال گیرنده برای پرداخت مطالبات سازمان دارای مسئولیت تضامنی خواهند بود. وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی همچنین شهرداری ها و اتاق های اصناف و سایر مراجع ذیربط مکلفند در موقع تقاضای تجدید پروانه کسب یا هر نوع فعالیت دیگر مفاصاحساب پرداخت حق بیمه را از متقاضی مطالبه نمایند. در هر حال تجدید پروانه کسب موکول به ارائه مفاصاحساب پرداخت حق بیمه می باشد. تبصره ـ سازمان مکلف است حداکثر پس از یک ماه از تاریخ ثبت تقاضا مفاصاحساب صادر و به تقاضاکننده تسلیم نماید.

مشاهده ماده 37 قانون تامین اجتماعی

ماده 44 ـ هیات های تجدیدنظر تشخیص مطالبات در مراکز استانها با شرکت افراد زیر تشکیل می شود: (اصلاحی 27/07/1376) 1- نماینده وزارت رفاه اجتماعی که ریاست هیات را به عهده خواهد داشت. 2- یک نفر از قضات دادگستری به انتخاب وزارت دادگستری. 3- یک نفر به انتخاب شورای عالی تامین اجتماعی. 4- نماینده سازمان به انتخاب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان. 5- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد. آراء هیات تجدیدنظر قطعی و لازم الاجرا است. تبصره ـ هیات های بدوی و تجدیدنظر تاریخ رسیدگی را به کارفرما ابلاغ خواهند کرد و حضور کارفرما برای ادای توضیحات بلامانع است.

مشاهده ماده 44 قانون تامین اجتماعی

ماده 43 ـ هیات های بدوی تشخیص مطالبات سازمان از افراد زیر تشکیل می گردند: (اصلاحی 27/07/1376) 1- نماینده وزارت رفاه اجتماعی که ریاست هیات را به عهده خواهد داشت. 2- یک نفر به عنوان نماینده کارفرما به انتخاب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در مورد بازرگانان و صاحبان صنایع یا یک نفر نماینده صنف مربوط به معرفی اتاق اصناف در مورد افراد صنفی و صاحبان حرف و مشاغل آزاد. 3- یک نفر به انتخاب شورای عالی تامین اجتماعی. 4- نماینده کارگران در مورد کارگران مشمول قانون تامین اجتماعی به انتخاب وزیر رفاه اجتماعی. آراء هیات های بدوی در صورتی که مبلغ مورد مطالبه سازمان بابت اصل حق بیمه یک میلیون و پانصد هزار ریال یا کمتر باشد و یا این که در موعد مقرر مورد اعتراض واقع نشود قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. در صورتی که مبلغ مورد مطالبه بیش از یک میلیون و پانصد هزار ریال باشد کارفرما و سازمان ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ واقعی یا قانونی رای هیات بدوی حق تقاضای تجدیدنظر خواهند داشت.

مشاهده ماده 43 قانون تامین اجتماعی

ماده 42 ـ در صورتی که کارفرما به میزان حق بیمه و خسارات تاخیر تعیین شده از طرف سازمان معترض باشد می تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را کتبا به سازمان تسلیم نماید. سازمان مکلف است اعتراض کارفرما را حداکثر تا یکماه پس از دریافت آن در هیات بدوی تشخیص مطالبات مطرح نماید در صورت عدم اعتراض کارفرما ظرف مدت مقرر تشخیص سازمان قطعی و میزان حق بیمه و خسارات تعیین شده طبق ماده 50 این قانون وصول خواهد شد.

مشاهده ماده 42 قانون تامین اجتماعی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM