رای قضایی شماره 9209970902001102

رای قضایی شماره 9209970902001102

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970902001102


شماره دادنامه قطعی:
9209970902001102

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/04/24

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
نظارت بر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه ها

پیام رای:
اختلافات ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با نظر وزارت کار و امور اجتماعی در هیات حل اختلاف کار قابل رسیدگی است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
نظر به مقرره تبصره 3 ماده 49 قانون کار از آنجا که اختلافات ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با نظر وزارت کار و امور اجتماعی در هیات حل اختلاف کار قابل رسیدگی است در مانحن فیه خوانده [اداره کار و امور اجتماعی قزوین] به عذر اینکه تهیه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل بر عهده وزارت کار بوده و تاییدیه اجرای آن نیز از سوی مدیر کل نظارت بر نظام های جبران خدمت وزارت کار می باشد اعلام نموده که نامبرده می بایستی علیه تصویب کننده طرح شکایت نماید که دفاع مذکور غیر وارد و صرفا در حد سلب مسیولیت قانونی از خود ارزیابی می گردد. نظر به مراتب حکم به ورود شکایت شاکی و الزام خوانده به بررسی اجرای صحیح طرح طبقه بندی در کارگاه محل کار شاکی و رسیدگی به ادعای کارگر از جهت ادعای غیر واقعی بودن طرح طبقه بندی در کارگاه صادر و اعلام می گردد تا بر اساس مقررات مواد 48 49 و 50 قانون کار نسبت به اختلاف طرفین ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اقدام نمایند. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 20 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
همت کلی وند ـ توکلی دهاقانی

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 49 ـ به منظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه کارفرمایان مشمول این قانون موظفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل کارگاه و یا موسسات ذیصلاح طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه کنند و پس از تایید وزارت کار و امور اجتماعی به مرحله اجراء درآورند. تبصره 1 ـ وزارت کار و امور اجتماعی دستورالعمل و آیین نامه های اجرایی طرح ارزیابی مشاغل کارگاه های مشمول این ماده را که ناظر به تعداد کارگران و تاریخ اجرای طرح است تعیین و اعلام خواهد کرد. تبصره 2 ـ صلاحیت موسسات و افرادی که به تهیه طرحهای طبقه بندی مشاغل بر کارگاه ها می پردازند باید مورد تایید وزارت کار و امور اجتماعی باشد. تبصره 3 ـ اختلافات ناشی از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل با نظر وزارت کار و امور اجتماعی در هیات حل اختلاف قابل رسیدگی است.

مشاهده ماده 49 قانون کار

ماده 48 ـ به منظور جلوگیری از بهره کشی از کار دیگری وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقه بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه نماید و به مرحله اجراء درآورد.

مشاهده ماده 48 قانون کار

ماده 50 ـ چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت های تعیین شده از طرف وزارت کار و امور اجتماعی مشاغل کارگاه های خود را ارزیابی نکرده باشند وزارت کار و امور اجتماعی انجام این امر را به یکی از دفاتر موسسات مشاور فنی ارزیابی مشاغل و یا اشخاص صاحب صلاحیت موضوع تبصره 2 ماده 49) واگذار خواهد کرد. تبصره ـ کارفرما علاوه بر پرداخت هزینه های مربوط به این امر مکلف به پرداخت جریمه ای معادل 50% هزینه های مشاوره به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانه داری کل است. از تاریخی که توسط وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می شود کارفرما باید مابه التفاوت احتمالی مزد ناشی از اجرای طرح ارزیابی مشاغل را بپردازد.

مشاهده ماده 50 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM