رای قضایی شماره 9209970220400359

رای قضایی شماره 9209970220400359

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220400359


شماره دادنامه قطعی:
9209970220400359

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/22

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ضرورت حضور دادستان یا نماینده وی در جلسه دادگاه

پیام رای:
حضور دادستان یا معاون وی با یکی از دادیاران به نمایندگی از طرف دادستان در جلسه دادرسی الزامی بوده و بدون آن رای صادره فاقد ارزش و اعتبار قانونی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1ـ ر. معروف به ر. 2ـ ع. معروف به ع. هر دو ر. فرزندان ق. دایر بر تظاهر و قدرت نمایی با قمه و ایجاد مزاحمت برای بانوان موضوع شکایت اولیه آقای الف.ص. و کیفرخواست شماره 3833 ـ 901 ـ 5/9/90 با توجه به گزارش ماموران تحقیقات معمول اظهارات گواهان دفاعیات بلاوجه متهم ردیف اول در دادسرا عدم حضور متهمان مذکور در دادگاه جهت دفاع در قبال بزه های انتسابی نظریه پزشک قانونی و سایر محتویات پرونده بزهکاری متهمان موصوف محرز است علی هذا مستندا به مواد 42 و 47 و 48 و 617 و 619 قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمان مذکور در خصوص قدرت نمایی با قمه به تحمل شش ماه حبس و سی ضربه شلاق و در خصوص ایجاد مزاحمت برای بانوان نیز به تحمل شش ماه حبس و چهل ضربه شلاق تعزیری محکوم می گردند. رای دادگاه غیابی و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه می باشد.
رییس شعبه 1123 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ نسیمی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص اعتراض و تجدیدنظرخواهی آقای ر.ر. فرزند ق. نسبت به دادنامه شماره 9001678 مورخ 6/12/90 که در تایید دادنامه غیابی شماره 9001506 مورخ 28/10/90 از سوی شعبه 1123 دادگاه عمومی جزایی تهران صادرشده است و به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام ایجاد مزاحمت برای بانوان و قدرت نمایی با قمه به تحمل مجموعا یک سال حبس و 70 ضربه شلاق تعزیری محکوم که پس از صدور حکم و ابلاغ و در فرجه مورد اعتراض واقع و پس از ارجاع و بررسی در این دادگاه و از آنجا که تشکیل جلسه دادرسی در مرحله اول در دادگاه بدون حضور و دعوت دادستان بوده و طبق بند ج ماده 14 قانون اصلاحی تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب حضور دادستان یا معاون وی با یکی از دادیاران به نمایندگی از طرف دادستان در جلسه دادرسی الزامی بوده و طبق نظریه مشورتی به شماره 5324/7 مورخ 22/6/82 اداره حقوقی قوه قضاییه تشکیل جلسه قانونی نبوده و بنابراین بدون تشکیل جلسه دادرسی رسمی و قانونی حق صدور رای را نداشته و از آنجا که رای صادره فاقد ارزش و اعتبار قانونی تشخیص داده شده و لذا به استناد بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری با نقض آن به دلیل عدم رعایت موازین شکلی دادرسی مقرر می دارد تا جهت رسیدگی ماهوی مجدد و وفق موازین دادرسی به دادگاه بدوی اعاده گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
جوادی ـ سعادت زاده

قاضی:
نسیمی , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 48 ـ تعلیق مجازات با رعایت مقررات مندرج در تعویق صدور حکم ممکن است به طور ساده یا مراقبتی باشد.

مشاهده ماده 48 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 619 ـ در میزان دیه تفاوتی میان دندان هایی که رنگ های گوناگون دارند وجود ندارد و اگر دندانی در اثر جنایت سیاه شود و نیفتد دیه آن دوسوم دیه همان دندان است و دیه دندانی که قبلا سیاه شده است یک سوم دیه همان دندان است. تبصره ـ در تغییر رنگ دندان بدون آنکه سیاه شود یا منفعت آن از بین برود ارش ثابت است و اگر پس از آن شخصی دندان مزبور را بکند باید دیه کامل همان دندان را بدهد.

مشاهده ماده 619 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM