رای قضایی شماره 9309970955901866

رای قضایی شماره 9309970955901866

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955901866


شماره دادنامه قطعی:
9309970955901866

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/12

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
تجدیدنظرخواهی از قرار عدم صلاحیت

پیام رای:
از آنجایی که شعبه ی صادرکننده ی قرار عدم صلاحیت باید پرونده را به مرجع صالح ارسال نماید قرارهای عدم صلاحیت صادره از شعب بدوی دیوان عدالت اداری از شمول ماده 65 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 خارج است و قابل تجدیدنظرخواهی نیست.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: 9309970900102383 مورخ: 1393/09/18
نظر به اینکه طرف شکایت [موسسه اطلاع رسانی شبستان نور وابسته به ستاد عالی کانون های مساجد کشور] فاقد عنوان دستگاه اجرایی دولتی بوده و از مصادیق مذکور در ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری خروج موضوعی داشته لذا دیوان واجد صلاحیت در رسیدگی به شکایت مطروحه نبوده و قرار عدم صلاحیت دیوان به صلاحیت مراجع مذکور در ماده 157 از قانون کار شهرستان کرمان صادر و اعلام می شود.
رییس شعبه اول دیوان عدالت اداری
امجدی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با مداقه در اوراق و محتوای پرونده رای وحدت رویه شماره 126-93/2/15 صادره از هییت محترم عمومی دیوان عدالت اداری حاکی است در ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 مقرر شده است در صورت صدور قرار عدم صلاحیت از سوی شعبه دیوان عدالت اداری به شایستگی و صلاحیت مراجع قضایی و یا غیر قضایی شعبه صادرکننده قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می کند و حسب مورد مراتب را به شاکی اعلام می کند. حکم مذکور مفید این معناست که با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده به مرجع صالح ارسال شود و قابلیت تجدیدنظر قرار عدم صلاحیت از آن مستفاد نمی شود. بنابراین موضوع منصرف از حکم مقرر در ماده 65 قانون فوق الذکر در خصوص قابلیت تجدیدنظر کلیه آرای شعب بدوی دیوان عدالت اداری است. نظر به اینکه قرار عدم صلاحیت اصداری از شعبه بدوی دیوان قابل تجدیدنظر نبوده لذا شعبه نهم تجدیدنظر دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان به استناد ماده 65 قانون یادشده قرار رد تجدیدنظر خواهی صادر و اعلام می کند. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه نهم تجدید نظر دیوان عدالت اداری
تقوی ـ خضرایی

قاضی:
امجدی , تقوی , احمد خضرائی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 48ـ هرگاه رسیدگی به شکایت در صلاحیت سایر مراجع قضایی باشد شعبه دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع مذکور ارسال و مراتب را به شاکی اعلام مینماید و چـنانچه موضوع را در صلاحیت مراجع غیرقضائی بداند ضمن صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به مرجع صالح ارسال می نماید. مرجع اخیر مکلف به رسیدگی است.

مشاهده ماده 48 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 157 ـ هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار قرارداد کارآموزی موافقت نامه های کارگاهی یا پیمانهای دسته جمعی کار باشد در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی و کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش از طریق هیاتهای تشخیص و حل اختلاف به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.

مشاهده ماده 157 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM