رای قضایی شماره 9309970955301675

رای قضایی شماره 9309970955301675

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955301675


شماره دادنامه قطعی:
9309970955301675

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/10

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
حق بیمه نیروهای حق التدریس آموزش و پرورش و احتساب ایام خدمتی آنان در ایام تعطیل و غیر تعطیل

پیام رای:
آموزش و پرورش مکلف به پرداخت حق بیمه نیروهای حق التدریس و احتساب ایام خدمت آنان در ایام اشتغال است ولی چون این افراد در عداد مستخدمین رسمی آن دستگاه محسوب نمی شوند و در ایام تعطیلات فصلی آن وزارت خانه متصدی شغلی نیستند و حقوقی دریافت نمی کنند مکلف نمودن وزارت خانه مذکور به پرداخت حق بیمه نیروهای مذکور در ایام تعطیلات فصلی مدارس و احتساب این ایام جزء سابقه خدمت دولتی آنان فاقد مجوز قانونی است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: 9009970900100304مورخ: 1390/02/14
شاکیه اعلام داشته از تاریخ... لغایت... به عنوان مربی کودک در اداره طرف شکایت اشتغال داشته سپس استخدام رسمی گردیده لیکن مشتکی عنه حق بیمه ایام مذکور را واریز ننموده است که به شرح خواسته تقاضای رسیدگی دارد. با بررسی اوراق و محتویات پرونده و ملاحظه لوایح مشتکی عنهما ثبت شده تحت شماره های.. . و... دفتر این شعبه نظر به اینکه آموزش و پرورش منکر کارکرد تمام وقت شاکیه در ایام موردنظر نگردیده است و با توجه به اینکه به موجب مواد 36 و 39 قانون تامین اجتماعی کارفرما مکلف به پرداخت حق بیمه با کسر سهم مستخدم از حقوق وی و افزودن سهم کارفرما در حق سازمان تامین اجتماعی بوده است و این تکلیف کارفرما به پرداخت حق بیمه مستلزم تکلیف سازمان تامین اجتماعی به دریافت و احتساب مدت مزبور به عنوان سابقه می باشد و با عنایت به رای وحدت رویه شماره 364-85/6/5 هییت محترم عمومی دیوان عدالت اداری که مشعر بر شمول مقررات قانون تامین اجتماعی نسبت به کارکنان دستگاه های دولتی و تجویز پرداخت حق بیمه و احتساب سنوات خدمتی آنان می باشد علی هذا خواسته وارد تشخیص و حکم به ورود شکایت دایر بر الزام آموزش و پرورش به پرداخت حق بیمه مدت مذکور با دریافت سهم مستخدم از شاکیه و افزودن سهم کارفرما بر آن در حق سازمان تامین اجتماعی و دریافت حق بیمه مذکور از سوی تامین اجتماعی و احتساب ایام موردنظر به جز ایام تعطیلات فصلی تابستان و عید نوروز که به اقتضای طبع آموزشی اشتغال نداشته و حقوقی هم از این بابت دریافت ننموده اند به عنوان سابقه بیمه پردازی در حق مشارالیه ها صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
دادرس شعبه 1 دیوان عدالت اداری - مستشاران شعبه
حسینی طباطبایی ـ مولابیگی ـ قوامی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
با بررسی اوراق و محتویات پرونده هرچند هییت مشاورین ریاست محترم کل دیوان عدالت اداری در اعلام نظر مورخه... موضوع پرونده... را مشمول مقررات ماده 79 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اعلام نموده ولی با توجه به محتویات و مندرجات پرونده شاکیه همانند سایر نیروهای حق التدریس در تعطیلات نوروز و تابستان اشتغال به تدریس نداشته و سنوات خدمت نامبرده نیز در هرسال از ابتدای مهرماه تا پایان خرداد سال بعد مورد تایید قرار گرفته و درنتیجه اصولا در تعطیلات مذکور حقوق و دستمزدی نمی گرفته است تا حق بیمه ای از آن کسر و به صندوق سازمان تامین اجتماعی واریز گردد علی هذا مستندا به رای وحدت رویه شماره 194 مورخ 26/ 3/ 1387 دیوان عدالت اداری که مقرر می دارد اشخاص دارای شرایط مشابه شاکیه در عداد مستخدمین رسمی آموزش و پرورش نبوده اند و با تنظیم قرارداد حق التدریسی به مدت نه ماه در سال در خدمت آموزش و پرورش استخدام شده اند و در ایام تعطیلات فصلی آن وزارتخانه متصدی شغلی نبوده و خدمتی انجام نداده اند و حقوقی دریافت نداشته اند علی هذا احتساب ایام تعطیلات فصلی مدارس جزء سابقه خدمت دولتی آنان مجوز قانونی ندارد بنا به مراتب به نظر این شعبه مورد از مصادیق اعمال ماده 79 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نمی باشد و موردی برای پذیرش اعمال ماده مرقوم به نظر نمی رسد. بنابراین حکم به تایید و استواری دادنامه شماره 304 مورخه 14/ 12/ 1390 صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
پیرزاده - مهری

قاضی:
محمد حسن پیرزاده , محمد مهری , قوامی , غلامرضا مولابیگی , حسینی طباطبایی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 36 ـ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود. تبصره ـ بیمه شدگانی که تمام یا قسمتی از درآمد آنها به ترتیب مذکور در ماده 31 این قانون تامین می شود مکلفند حق بیمه سهم خود را برای پرداخت به سازمان به کارفرما تادیه نمایند ولی در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون تامین اجتماعی

ماده 39 ـ کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوق بیمه شدگان را به ترتیبی که در آیین نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید به سازمان تسلیم نماید. سازمان حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا مغایرت به شرح ماده 100 این قانون اقدام و مابه التفاوت را وصول می نماید. هر گاه کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابه التفاوت حق بیمه را راسا تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد.

مشاهده ماده 39 قانون تامین اجتماعی

ماده 79ـ در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بین شرع یا قانون تشخیص دهند رئیس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را برای رسیدگی ماهوی و صدور رای به شعبه همعرض ارجاع مینماید. رای صادر شده قطعی است. تبصره ـ چنانچه رای قطعی موضوع این ماده از شعبه بدوی صادر شده باشد در این صورت پرونده برای صدور رای به شعبه تجدیدنظر ارجاع می گردد.

مشاهده ماده 79 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM