رای قضایی شماره 9309970955801260

رای قضایی شماره 9309970955801260

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970955801260


شماره دادنامه قطعی:
9309970955801260

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/10

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
(1)-دستور موقت و جلوگیری از اجرای رای مبنی بر انفصال دائم (2) تناسب بین مجازات اداری با تخلفات صورت گرفته(3)-مرجع اظهار نظر جعل در اسناد دولتی

پیام رای:
(1)- جلوگیری از اجرای رای مبنی بر انفصال دائم از خدمت حائز شرایط صدور دستور موقت است. 2) در تعیین مجازات اداری باید به سوابق و موقعیت متخلف توجه شود و بین مجازات و اتهام انتسابی به وی تناسب وجود داشته باشد. (3)- اظهارنظر درباره ی جعل در اسناد دولتی در صلاحیت محاکم کیفری می باشد و هیات های تخلفات اداری صالح به اظهارنظر در این مورد نیستند.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
دستور موقت
با بررسی مفاد دادخواست تقدیمی و ضمایم آن نظر به اینکه رای مذکور مشعر بر انفصال دایم وی می باشد که در صورت اجرای مفاد آن موجبات ورود خسارت فراهم می گردد و از طرفی فوریت و ضرورت دستور موقت نیز احراز می گردد؛ علی هذا موضوع منطبق بر مواد 34 و 35 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تشخیص و بدین وسیله دستور موقت مبنی بر توقیف عملیات اجرایی صادر و اعلام می گردد.
رییس شعبه 21 دیوان عدالت اداری
امینی
رای بدوی
با توجه به اوراق و محتویات پرونده دفاعیات طرف شکایت و ملاحظه پرونده تخلفاتی شاکی نظر به اینکه مبنای رای معترض عنه اتهامات اختلاس و جعل و مخدوش نمودن اسناد و اوراق دولتی عنوان گردیده و با توجه به اینکه مشارالیها به موجب دادنامه شماره... صادره از شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران از اتهام اختلاس تبریه گردیده هرچند به موجب ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات اداری هییت رسیدگی کننده صرف نظر از برایت صادره حق رسیدگی و صدور رای به محکومیت نامبرده را داشته لیکن با عنایت به اینکه هییت موصوف بندهایی از ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری را مراعات ننموده و به سوابق و موقعیت مشارالیها توجه کافی ننموده و مجازات تعیین شده از این جهت با اتهامات انتسابی تناسب نداشته همچنین نظر به اینکه اظهارنظر در خصوص جعل در اسناد دولتی در صلاحیت محاکم کیفری می باشد که در این خصوص احراز وقوع جعل در اسناد مذکور و سپس انتساب آن جعل به متهمه از مراجع صالح قضایی اتخاذ تصمیم نگردیده و از این جهت هییت تخلفات اداری صالح به اظهارنظر با وضعیت موجود نبوده بنابر مراتب فوق رای صادره مخدوش می باشد فلذا شکایت شاکی را وارد تشخیص مستندا به مواد 10 و 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و نقض رای معترض عنه صادر و اعلام تا هییت مربوطه ضمن رسیدگی مجدد با رعایت موارد فوق و موازین شرعی و قانونی و رافت اسلامی مبادرت به صدور رای شایسته نماید. این رای ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر این دیوان می باشد.
دادرس شعبه 21 دیوان عدالت اداری
بهرامی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
نظر بر اینکه مشارالیها از اتهامات وارده از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران تبریه گردیده و از سوی هییت عالی نظارت رسیدگی مجدد و تجویز شده است و با صدور دستور موقت به خدمت اعاده و در حال حاضر خدمتش ادامه دارد و از سوی تجدید نظر خواه ایرادی موثر به طوری که اساس رای معترض عنه را مخدوش نماید ابراز نشده و در رسیدگی به پرونده و صدور رای اقدام مغایر موازین قانونی که موجبات فسخ رای بدوی را فراهم آورد مشهود نیست لذا به استناد ماده فوق الذکر ضمن رد تجدید نظر خواهی دادنامه شماره 1453-93/6/22 تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه هشتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری - مستشار شعبه
موسوی - عاشوری

قاضی:
مرتضی عاشوری , سیدحسین بهرامی , امینی , سید کاظم موسوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 34ـ در صورتی که شاکی ضمن طرح شکایت خود یا پس از آن مدعی شود که اجرای اقدامات یا تصمیمات یا آراء قطعی یا خودداری از انجام وظیفه توسط اشخاص و مراجع مذکور در ماده (10) این قانون سبب ورود خسارتی می گردد که جبران آن غیرممکن یا متعسر است می تواند تقاضای صدور دستور موقت نماید. پس از طرح شکایت اصلی درخواست صدور دستور موقت باید تا قبل از ختم رسیدگی به دیوان ارائه شود. این درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.

مشاهده ماده 34 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 35ـ شعبه رسیدگی کننده در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع برحسب مورد دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات تصمیمات و آراء مزبور یا انجام وظیفه صادر می نماید. تبصره ـ دستور موقت تاثیری در اصل شکایت ندارد و در صورت رد شکایت یا صدور قرار اسقاط یا ابطال یا رد دادخواست اصلی دستور موقت نیز لغو می گردد.

مشاهده ماده 35 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 11ـ در صورتی که تصمیمات و اقدامات موضوع شکایت موجب تضییع حقوق اشخاص شده باشد شعبه رسیدگی کننده حکم بر نقض رای یا لغو اثر از تصمیم و اقدام مورد شکایت یا الزام طرف شکایت به اعاده حقوق تضییع شده صادر می نماید. تبصره ـ پس از صدور حکم و قطعیت آن براساس ماده فوق مرجع محکوم علیه علاوه بر اجرای حکم مکلف به رعایت مفاد آن در تصمیمات و اقدامات بعدی خود در موارد مشابه است.

مشاهده ماده 11 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 19 ـ هر گاه تخلف کارمند عنوان یکی از جرایم مندرج در قوانین جزایی را نیز داشته باشد هیات رسیدگی به تخلفات اداری مکلف است مطابق این قانون به تخلف رسیدگی و رای قانونی صادر نماید و مراتب را برای رسیدگی به اصل جرم به مرجع قضایی صالح ارسال دارد. هر گونه تصمیم مراجع قضایی مانع اجرای مجازاتهای اداری نخواهد بود. چنانچه تصمیم مراجع قضایی مبنی بر برائت باشد هیات رسیدگی به تخلفات اداری طبق ماده 24 این قانون اقدام می نماید.

مشاهده ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات اداری

ماده 21 ـ هیات پس از اتمام رسیدگی و ملاحظه اسناد و مدارک موجود در پرونده و توجه کامل به مدافعات متهم و مواردی از جمله میزان زیان وارد شده ( اعم از مادی و معنوی) به دولت یا اشخاص حقیقی یا حقوقی آثار سوء اجتماعی و اداری موقعیت و سابق کارمند و وجود یا فقدان سوء نیت و اقدام به صدور رای و اتخاذ تصمیم می کند. رای هیات ها باید مستدل و مستند به قانون و مقررات مربوط بوده و حاوی تخلفات منتسب به متهم نام و نام خانوادگی و امضای اعضای رای دهنده در زیر رای صادر شده باشد.

مشاهده ماده 21 آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM