رای قضایی شماره 9209970903000253

رای قضایی شماره 9209970903000253

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970903000253


شماره دادنامه قطعی:
9209970903000253

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/02/04

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
مستدل بودن حکم به تخریب

پیام رای:
کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری می بایست برای صدور حکم به تخریب مغایرت بنای احداثی را با اصول سه گانه شهرسازی فنی یا بهداشتی احراز نموده و صدور رای تخریب بدون دلیل محکوم به نقض است.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
با توجه به مجموع مدارک و دلایل ابرازی شاکی و مفاد لایحه جوابیه طرف شکایت و تایید استحکام بنا توسط کارشناس رسمی و سایر اوراق و مندرجات پرونده شکایت مطروحه وارد به نظر می رسد. زیرا حکم بر تخریب بنا مستندا به تبصره یک ماده صد قانون شهرداری وقتی صحیح و موجه است که مغایرت بنای موصوف با اصول فنی و بهداشتی احراز شده باشد و کمیسیون صادرکننده رای مکلف است قبل از اصدار رای مغایرت بنای احداثی موضوع رای را با قیود ثلاثه احراز نماید و مستند و مستدل به احراز آن رای بر تخریب صادر نماید. آن گونه که مفاد تبصره دو ماده صد نیز همین است و در مورد نزاع هیچ گونه دلیلی بر احراز مغایرت بنای احداثی با اصول فنی یا بهداشتی و یا ضوابط شهرسازی بیان نشده است. لذا ضمن نقض رای معترض عنه مستندا به مواد 1 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و ارجاع آن به مرجع هم عرض صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 30 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
محمدی ـ شریفی

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM