رای قضایی شماره 9309970221001494

رای قضایی شماره 9309970221001494

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221001494


شماره دادنامه قطعی:
9309970221001494

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/09

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تجدیدنظرخواهی از قرار رد درخواست ابلاغ رای داوری

پیام رای:
قرار رد درخواست ابلاغ رای داوری توسط دادگاه بدوی امری اداری بوده و از این رو قرار مزبور قطعی و غیر قابل تجدیدنظر است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص درخواست آقای م.خ. به طرفیت آقایان ر.الف. و الف.م. مبنی بر ابلاغ رای داور نظر به اینکه مطابق مستفاد از مواد 454 به بعد قانون آیین دادرسی مدنی نظارت قضایی بر فرآیند داوری در سه مقطع ابلاغ رای رسیدگی به اعتراض و اجرای رای داوری صورت می گیرد و به ویژه حکم مقرر در ماده 485 قانون مرقوم راجع به اینکه اگر توافقی راجع به نحوه ابلاغ رای داور وجود نداشته باشد طی فرآیند ابلاغ از طریق دادگاه و به ویژه ضرورت دستور دادگاه بیانگر ضرورت نظارت قضایی بر رای داوری در مقطع ابلاغ است چه امر ابلاغ اقتضای دخالت و دستور دادگاه را ندارد و قاعده مزبور در مقام بیان ضرورت بررسی رای توسط دادگاه است چه هر دستور قضایی مبتنی بر احراز شرایط قانونی و اعمال ضمانت های حقوقی است از این گذشته به نظر در مقطع ابلاغ نوعی شناسایی رای توسط دادگاه صورت می گیرد که این ارزیابی رای نافی نظارت در مقاطع بعدی نیست اما دست‬ کم دادگاه باید شرایط عمومی و کلی یک رای را برای رای موضوع ابلاغ شناسایی نماید نظر به اینکه در مورد این پرونده در رایی که خود متقاضی پیوست نموده شعبه محترم 40 دادگاه عمومی تهران به صراحت رای را فاقد شرایط قانونی توصیف به عنوان رای دانسته که البته به درستی چنین تصمیمی اتخاذ شده است چه این رای نه حاوی فصل و قطع مناقشه مطرح شده است که بخش اصلی قضاوت را تشکیل می دهد و نه مدلل و مستند است که این تکالیف مطابق مواد 3و4و482 قانون آیین دادرسی مدنی در همه قضاوت ها از جمله توسط قاضی انتخابی ضروری است پس این دادگاه شرایط و شاخص‬ های هر رای را در حکم موضوع درخواست ابلاغ ملاحظه نمی نماید و به استناد قواعد مذکور در متن رای و ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد درخواست را صادر می نماید این تصمیم در پی اعمال نظارت قضایی اتخاذ شده و به تبع دارای وصف قضایی و ظرف 20 روز پس از ابلاغ در دادگاه تجدیدنظر استان تهران قابل تجدیدنظرخواهی است.
رییس شعبه 36 دادگاه عمومی حقوقی تهران - رضایی نژاد

رای دادگاه تجدیدنظر استان
درباره تجدیدنظرخواهی س.ح. و م.ع. به وکالت از الف.م. نسبت به دادنامه شماره 619-1393/8/27 صادره از شعبه 36 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن درخواست داور مبنی بر ابلاغ رای داوری مورد پذیرش محکمه نخستین قرار نگرفته و قرار رد درخواست مذکور صادر شده است. با توجه به جمیع اوراق و محتویات پرونده قطع ‬نظر از صحت و سقم اظهارات وکلای تجدیدنظرخواه نظر به اینکه تقدیم رای داوری برای ابلاغ به دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد مطابق ماده 485 قانون آیین دادرسی مدنی و اقدامات بعدی دادگاه مذکور امری اداری بوده و صدور قرار رد این درخواست قطعی بوده و در ردیف قرارهای قابل تجدیدنظر موضوع ماده 332 قانون یادشده نمی باشد. در نتیجه به لحاظ قطعی بودن تصمیم محکمه دادگاه مستندا به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوای تجدیدنظرخواهی را صادر می ‬نماید. رای صادره قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 10دادگاه تجدیدنظر استان تهران
امی - مداح

قاضی:
امی , مداح , رضایی نژاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 3 - قضات دادگاهها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی کرده حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند. در صورتی که قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلا" قانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر و اصول حقوقی که مغایر با موازین شرعی نباشد حکم قضیه را صادر نمایند و نمی توانند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند والا مستنکف از احقاق حق شناخته شده و به مجازات آن محکوم خواهند شد. تبصره - چنانچه قاضی مجتهد باشد و قانون را خلاف شرع بداند پرونده به شعبه دیگری جهت رسیدگی ارجاع خواهد شد.

مشاهده ماده 3 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 4 - دادگاهها مکلفند در مورد هر دعوا به طور خاص تعیین تکلیف نمایند و نباید به صورت عام و کلی حکم صادر کنند.

مشاهده ماده 4 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 482 - رای داور باید موجه و مدلل بوده و مخالف با قوانین موجد حق نباشد.

مشاهده ماده 482 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 485 - چنانچه طرفین در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رای داوری پیش بینی نکرده باشند داور مکلف است رای خود را به دفتر دادگاه ارجاع کننده دعوا به داور یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد تسلیم نماید. دفتر دادگاه اصل رای را بایگانی نموده و رونوشت گواهی شده آن را به دستور دادگاه برای اصحاب دعوا ارسال می دارد.

مشاهده ماده 485 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM