رای قضایی شماره 9209970269600028

رای قضایی شماره 9209970269600028

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269600028


شماره دادنامه قطعی:
9209970269600028

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/01/24

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
پرداخت دیه به نرخ روز توسط شرکت بیمه

پیام رای:
تقصیر یا عدم تقصیر شخص ثالث در وقوع حادثه تاثیری در پرداخت دیه به نرخ روز از ناحیه شرکت بیمه ندارد.

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.الف. به وکالت از 1- م. 2- س. 3- ف. 4- ح. 5- م. 6- م. نام خانوادگی همگی ر. نسبت به دادنامه شماره 00489 مورخ 18/5/91 صادره از شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم بر بی حقی خواسته تجدیدنظرخواهان به طرفیت شرکت بیمه مبنی بر پرداخت یک فقره دیه کامل مرد مسلمان به نرخ یوم الاداء صادر و اعلام گردیده است. با توجه به مجموع محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی به نظر استدلال دادگاه نخستین در عدم پرداخت دیه یوم الاداء از ناحیه ش. (بیمه گر) به دلیل اینکه مقصر حادثه و یا قایم مقام آن شناخته نشده صحیح و منطبق بر ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن و مسیولیت های بیمه گر نبوده؛ لذا تقصیر یا عدم تقصیر شخص ثالث تاثیری در قضیه و پرداخت دیه به نرخ روز از ناحیه شرکت بیمه ندارد. بنایا علی هذا دادگاه استنادا به مواد 348 و 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته حکم به پرداخت دیه به نرخ یوم الاداء صادر و اعلام می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 53 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
ساداتی ـ طایفی

قاضی:
سیدکاظم ساداتی , حمیدرضا طایفی , سیدتقی میریان

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 348 - جهات درخواست تجدیدنظر به قرار زیر است : الف - ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه. ب - ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود. ج - ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی. د - ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی. تبصره - اگر درخواست تجدیدنظر به استناد یکی از جهات مذکور در این ماده به عمل آمده باشد درصورت وجود جهات دیگر مرجع تجدیدنظر به آن جهت هم رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 4 ـ ورود و عبور عابرین پیاده و انواع وسائط نقلیه غیرمجاز و عبور دادن دام در آزادراه ها و همچنین توقف وسائط نقلیه در خطوط عبور ممنوع است. هرگاه به جهات مذکور حادثه ای واقع شود که منجر به ضرب یا جرح یا قتل یا خسارت مالی شود راننده مجاز که وسیله نقلیه او مجاز به حرکت در آزاد راه باشد نسبت به موارد فوق مسئولیتی نخواهد داشت. ولی در هر حال مکلف است در صورت بروز حادثه وسیله نقلیه را در شانه سمت راست متوقف نموده و مصدوم را با وسیله نقلیه خود یا وسیله دیگر بلافاصله به اولین درمانگاه یا بیمارستان برساند و مراتب را به مامورین انتظامی اطلاع دهد. عدم مسئولیت راننده مذکور مانع استفاده شخص ثالث از مقررات بیمه نخواهد بود. تبصره 1 ـ وزارت راه مکلف است محل های توقف ضروری مجاز وسائط نقلیه در طول آزادراه ها را ایجاد کند. تبصره 2 ـ وسائل نقلیه غیر مجازی که به طور موقت و به سبب ضرورت و ماموریت های ضروری می بایست در بزرگراه تردد نمایند فقط با اجازه وزیر راه و ترابری و یا معاونین راهداری و حمل و نقل وی و یا بالاترین مقام اجرایی ادارات کل راه و ترابری استانها در حوزه استحفاظی خود و با نصب تابلو " عبور آزاد از بزرگراه" در پشت وسیله نقلیه که به وسیله پلیس راه به راننده تحویل و اخذ خواهد شد می توانند وارد بزرگراه شوند. تابلو فوق الذکر به تعداد لازم توسط وزارت راه و ترابری تهیه و تحویل پلیس راه می گردد. (الحاقی 07/1/1367) تعیین حداقل و حداکثر سرعت آن گونه وسائل طبق آیین نامه ای خواهد بود که به تصویب وزارت راه و ترابری می رسد. تبصره 3 ـ مامورین سازمان های دولتی و انتظامی و یا افرادی که به سبب ضرورت جهت انجام ماموریت و ارائه خدمات در سطح یا حاشیه بزرگراهها به صورت پیاده تردد یا توقف می نمایند با رعایت ضوابط ایمنی در صورت بروز حادثه از شمول حکم ماده 4 مستثنی می باشند و مسئولیت راننده مقصر وسیله نقلیه مجاز که منجر به تصادف شده است به قوت خود باقی است. (الحاقی 07/1/1367) تبصره 4 ـ وسایل نقلیه غیر مجاز به عبور از آزادراه ها که طبق این ماده واحده مجوز عبور می گیرند موظف هستند از خطوط مجاز در آزادراه ها عبور و مرور نمایند. (الحاقی 07/1/1367)

مشاهده ماده 4 قانون ایمنی راه ها و راه آهن

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM