رای قضایی شماره 9109970908401180

رای قضایی شماره 9109970908401180

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970908401180


شماره دادنامه قطعی:
9109970908401180

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/23

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عالی کشور

عنوان رای:
مرجع قضایی صالح در حل اختلاف نسبت به صلاحیت محلی

پیام رای:
چنانچه محل وقوع جرم مشخص نباشد دادگاهی که ابتدائا شروع به رسیدگی نموده صالح به انجام تحقیقات و ادامه رسیدگی می باشد.

رای خلاصه جریان پرونده
درخصوص شکایت خانم ک.ک. علیه آقای ج.ت. دایر به ترک انفاق دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان الف با این استدلال که چون زندگی مشترک شاکی و متهم در روستا از توابع شهرستان ج بوده و بزه احتمالی در آن روستا واقع شده لذا دادسرای الف به استناد مواد 51-54 قانون آیین دادرسی کیفری قرار عدم صلاحیت خود را به شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب ج صادر و اعلام می نماید. دادسرای ج نیز با این استدلال که اولا: ترک انفاق از جرایم مستمر می باشد. ثانیا: دادسرای الف تحقیقات را شروع نموده پس از تکمیل تحقیقات و صدور جلب متهم و عدم شناسایی وی قرار عدم صلاحیت صادر می نماید. ثالثا: شاکی با طرح دعوی مطالبه نفقه علیه متهم پرونده پس از محکومیت وی در دادگاه الف درخواست اجرای حکم را می نماید. لذا رسیدگی به امر کیفری نیز در دادسرای الف به لحاظ حضور شاکی به استناد مواد 51 و 53 قانون آیین دادرسی کیفری و قسمت اخیر ماده 54 همان قانون قرار عدم صلاحیت خود را به شایستگی دادسرای الف صادر و اعلام می نماید. پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال به این شعبه ارجاع و این شعبه به شرح آتی رای صادر و حل اختلاف می نماید.

رای شعبه دیوان عالی کشور
نظر به محتویات پرونده و کیفیات منعکس در آن درخصوص حل اختلاف بین شعب دادسرای الف و شهرستان ج استدلال شهرستان ج موجه می باشد چون اتهام ترک انفاق مستمر می باشد. به استناد ماده 54 قانون آیین دادرسی کیفری به صلاحیت رسیدگی دادسرای الف رای صادر و حل اختلاف می گردد.
رییس شعبه 24 دیوان عالی کشور - مستشار
لشکری - شوشتری

قاضی:
ابراهیم لشکری , علی شوشتری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 51 ـ بنا به درخواست شخص تحت نظر یا یکی از بستگان نزدیک وی یکی از پزشکان به تعیین دادستان از شخص تحت نظر معاینه به عمل می آورد. گواهی پزشک در پرونده ثبت و ضبط می شود.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 54 ـ ضابطان دادگستری پس از حضور دادستان یا بازپرس در صحنه جرم تحقیقاتی را که انجام داده‏اند به آنان تسلیم می کنند و دیگر حق مداخله ندارند مگر آنکه انجام دستور و ماموریت دیگری از سوی مقام قضایی به آنان ارجاع شود.

مشاهده ماده 54 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 53 ـ ضابطان دادگستری مکلفند اظهارات شخص تحت نظر علت تحت نظر بودن تاریخ و ساعت آغاز آن مدت بازجویی مدت استراحت بین دو بازجویی و تاریخ و ساعتی را که شخص نزد قاضی معرفی شده است را در صورتمجلس قید کنند و آن را به امضاء یا اثر انگشت او برسانند. ضابطان همچنین مکلفند تاریخ و ساعت آ‎غاز و پایان تحت نظر بودن را در دفتر خاصی ثبت و ضبط کنند. تبصره ـ در این ماده و نیز در سایر مواد مقرر در این قانون که اخذ امضاء و یا اثرانگشت شخص پیشبینی شده است اثر انگشت در صورتی دارای اعتبار است که شخص قادر به امضاء نباشد.

مشاهده ماده 53 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM