رای قضایی شماره 9109970269701149

رای قضایی شماره 9109970269701149

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970269701149


شماره دادنامه قطعی:
9109970269701149

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/22

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعلیق مجازات حبس

پیام رای:
امکان تعلیق کیفر حبس در جرم سرقت وجود ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. فرزند ب. 26 ساله مقیم تهران شغل آزاد دارای سابقه کیفری با قبول کفالت مبنی بر سرقت اموال از داخل خودرو نظر به شکایت شاکی و قطع نظر از اعلام گذشت شاکی خصوصی و کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 14 تهران و ملاحظه مجموع اوراق پرونده و اقرار صریح متهم در محضر دادگاه و سایر قراین و امارات موجود در پرونده جرم انتسابی محرز و مسلم بوده و مستندا به ماده 661 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت نام برده به تحمل یک سال حبس تعزیری و تحمل 60 ضربه شلاق تعزیری صادر و اعلام می گردد دادگاه با رعایت مواد 25 و 29 و 32 قانون یاد شده به لحاظ وضعیت خاص متهم و جبران ضرر و زیان شاکی مجازات حبس وی را به مدت دو سال معلق می نماید. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1124 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ کیالاشکی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب دادنامه شماره 500352 مورخ 31/3/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1124 تهران آقای ع. فرزند ب. به دلیل سرقت به استناد مواد 661 25 29 و32 قانون مجازات اسلامی به تحمل یک سال حبس و 60 ضربه شلاق محکوم گردیده ولی اجرای حبس به مدت دو سال معلق شده است محکوم علیه بدوی مزبور از یک سو و سرپرست محترم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 14 تهران از سوی دیگر نسبت به دادنامه مزبور اعتراض نموده اند. بنا به مراتب مذکور اولا: اعتراض محکوم علیه وارد نیست؛ زیرا اساس دادنامه بدوی با اقرار صریح و مقرون به واقع وی سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی رسد ثانیا: اعتراض سرپرست محترم دادسرای ناحیه 14 تهران اگر چه بدون جهت مانده است اما از نگرش به محتویات پرونده اعتراض مزبور صرفا به نحوه عملکرد دادگاه محترم بدوی در تعلیق مجازات حبس محکوم علیه وارد است زیرا طبق قانون امکان تعلیق کیفر حبس در جرم سرقت وجود ندارد النهایه با توجه به مشکلات مطروحه در لایحه اعتراض محکوم علیه و به استناد تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب کیفر حبس محکوم علیه از یک سال به چهار ماه تغییر می یابد و حالت معلق بودن آن به مدت دوسال نیز به جهت غیر قانونی بودن از دادنامه بدوی حذف می شود و با این اصلاحات رای بر تایید دادنامه بدوی معترض عنه در نتیجه صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران- مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک - ناصری نژاد

قاضی:
محمد کیالاشکی , محمدعلی زاده اشکلک , ناصری نژاد

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

ماده 29 ـ هرگاه بازداشت بدل از جزای نقدی توام با مجازات حبس باشد بازداشت بدل از جزای نقدی از تاریخ اتمام حبس شروع می شود که از حداکثر مدت حبس مقرر در قانون برای آن جرم بیشتر نیست و در هر حال مدت بازداشت بدل از جزای نقدی نباید از سه سال تجاوز کند.

مشاهده ماده 29 قانون مجازات اسلامی

ماده 32 ـ منع از اصدار چک مستلزم ابطال برگه های سفید دسته چک و انسداد حساب جاری و ممنوعیت از درخواست مجدد افتتاح حساب جاری است.

مشاهده ماده 32 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM