رای قضایی شماره 9109970902604264

رای قضایی شماره 9109970902604264

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970902604264


شماره دادنامه قطعی:
9109970902604264

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/14

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
حقوق ایام اسارت آزادگان شاغل در شرکت های خصوصی شده

پیام رای:
حقوق ایام اسارت آزادگان شاغل و بازنشسته شرکت‎ها بانک‎ها و بیمه‎های دولتی که در اجرای قانون سیاست‎های کلی اصل 44 قانون اساسی تمام یا بخشی از سهام آن‎ها واگذار شده یا می‎شود حسب مدت آزادگی و با تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط شرکت‎ها بانک‎ها و بیمه‎های یاد شده پرداخت می‎شود.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
شاکی با تقدیم دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه [شرکت صنایع مس شهید باهنر کرمان] تقاضای حکم بر پرداخت مطالبات مربوط به ایام اسارت را نموده است. با عنایت به محتویات پرونده مفاد دادخواست شاکی و ضمایم آن و عدم وصول لایحه دفاعیه مشتکی عنه علی رغم ابلاغ اخطاریه به شماره.. . مورخ.. . و با توجه به اینکه بر اساس تبصره یک و 2 مصوبه شماره 256825/ت 45650هـ ـ 28/12/1390 هیات وزیران مطالبات آزادگان شاغل و بازنشسته شرکت ها بانک ها و بیمه های دولتی که در اجرای قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی تمام یا بخشی از سهام آنها واگذار شده یا می شود حسب مدت آزادگی و با تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران توسط شرکت ها بانک ها و بیمه های یاد شده پرداخت و در اجرای بند 26 قانون بودجه سال 1390 کل کشور با مطالبات دولت از آنها از جمله اقساط مربوط به خرید سهام و مالیات تسویه و تهاتر می گردد لذا اقدامات طرف های شکایت در جلوگیری از پرداخت مطالبات شاکی فاقد وجاهت قانونی تشخیص می گردد و مستندا به مواد 1 2 3 7 13و 14 از قانون دیوان عدالت اداری و ماده 13 قانون حمایت از آزادگان و قانون استفساریه ماده 13 مزبور مصوب سال 1389 مجلس شورای اسلامی حکم به ورود شکایت و الزام طرف شکایت به پرداخت تمامی مطالبات شاکی مربوط به حقوق و مزایای ایام اسارت صادر و اعلام می گردد.رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 26 دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
قاسم زاده ـ حسینیان ـ خدایی

قاضی:
حسینیان , محسن خدائی , قاسم زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 1ـ در اجرای اصل یکصد و هفتاد و سوم ( 173 ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منظور رسیدگی به شکایات تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران واحدها و آیین نامه های دولتی خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار «دیوان» نامیده می شود زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد.

مشاهده ماده 1 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 2ـ دیوان در تهران مستقر است و متشکل از شعب بدوی تجدیدنظر هیات عمومی و هیاتهای تخصصی می باشد. تشکیلات قضائی اداری و تعداد شعب دیوان با تصویب رئیس قوه قضائیه تعیین می شود. تبصره ـ رئیس دیوان عدالت اداری می تواند پیشنهادات خود را به رئیس قوه قضائیه ارائه نماید.

مشاهده ماده 2 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM