رای وحدت رویه شماره 90 هیات عمومی دیوان عالی کشور

رای وحدت رویه شماره 90 هیات عمومی دیوان عالی کشور

آرای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور

رای وحدت رویه شماره 90 هیات عمومی دیوان عالی کشور


شماره رای:
90

تاریخ رای:
1353/10/04

نوع رای:
حقوقی

موضوع:
شمول مقررات فصل سوم قانون آیین دادرسی مدنی در باب خسارت تاخیر تادیه نسبت به دعاو ی (از جمله دعوی مطالبه و جه برات) که خواسته آن پول خارجی است

متن رای
رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور
نظر به اینکه پرداخت وجه برات با پول خارجی بنا به مدلول ماده 252 قانون تجارت تجویز شده است و مطابق قسمت آخر بند ج ماده 2 قانون پولی و بانکی کشور پرداخت تعهدات بارز با رعایت مقررات ارزی مجاز می باشد و نظر به بند یک ماده 87 قانون آیین دادرسی مدنی راجع به ارزیابی خواسته در مورد پول رایج ایران و پول خارجی تخصیص دادن ماده 719 قانون آیین دادرسی به دعاوی که خواسته آن پول رایج ایران است صحیح نیست و عبارت وجه نقد مذکور در این ماده اعم است از پول رایج ایران و پول خارجی و بنابراین مقررات فصل سوم قانون مزبور در باب خسارت تاخیر تادیه شامل دعاوی نیز که خواسته آن پول خارجی است می شود و رای شعبه پنجم دیوان عالی کشور در این زمینه صحیح و مطابق با موازین قانونی است.
این رای به موجب ماده واحده قانون وحدت رویه قضایی مصوب سال 1328 در موارد مشابه لازم الاتباع است.
هیات عمومی دیوان عالی کشور

منبع
اداره کل وحدت رویه و نشر مذاکرات و آراء هیأت عمومی

مواد مرتبط با این رای وحدت رویه

ماده 252 ـ پرداخت برات به انواع پولی که در آن معین شده به عمل می آید.

مشاهده ماده 252 قانون تجارت

ماده 87 - ایرادات و اعتراضات باید تا پایان اولین جلسه دادرسی به عمل آید مگر این که سبب ایراد متعاقبا حادث شود.

مشاهده ماده 87 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 ـ الف - پول رایج کشور به صورت اسکناس و سکه های فلزی قابل انتشار است. ب - فقط اسکناس و پولهای فلزی که در تاریخ تصویب این قانون در جریان بوده و یا طبق این قانون انتشار می یابد جریان قانونی و قوه ابراء دارد. ج - تعهد پرداخت هرگونه دین و یا بدهی فقط به پول رایج کشور انجام پذیر است مگر آن که با رعایت مقررات ارزی کشور ترتیب دیگری بین بدهکار و بستانکار داده شده باشد. د - مسکوکات طلا رواج قانونی ندارد. ه - مقررات مربوط به ورود و صدور طلا و نقره به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و موافقت وزیر دارایی و تصویب هیات وزیران تعیین می شود. و - مبلغ اسمی ـ شکل ـ جنس ـ رنگ ـ اندازه ـ نقشه و سایر مشخصات اسکناس ها و سکه های فلزی رایج کشور به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصویب وزیر دارایی با رعایت مقررات این قانون تعیین خواهد گردید. میزان سکه های فلزی به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصویب وزیر دارایی تعیین خواهد شد. ز - اسکناس دارای امضاء وزیر دارایی و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون پولی و بانکی کشور
رای وحدت رویه شماره 90 هیات عمومی دیوان عالی کشور

رای وحدت رویه 90

رای وحدت رویه 90

وحدت رویه 90

وحدت رویه 90

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM