699 ماده
ماده 562 ـ دادگاه مکلف است هنگام صدور حکم تمامی هزینه هایی را که در جریان تحقیقات و محاکمه صورت گرفته است به تفصیل تعیین و مسوول پرداخت آن را معین کند.
ماده 563 ـ شاکی یا مدعی خصوصی می تواند در هر مرحله از دادرسی تمام هزینه های پرداخت شده دادرسی را از مدعی علیه طبق مقررات مطالبه کند. دادگاه پس از ذی حق شناختن وی مکلف است هنگام صدور حکم مدعی علیه را به پرداخت هزینه های مزبور ملزم کند.
ماده 564 ـ در صورت محکومیت متهم پرداخت هزینه های دادرسی به عهده او است.
ماده 565 ـ هرگاه شخصی که به موجب حکم دادگاه مسوول پرداخت هزینه دادرسی است فوت کند هزینه مذکور از ماترک وی وصول می شود.
ماده 566 ـ تمام مراجع قضایی موضوع این قانون مکلفند با توجه به نوع دعاوی به تخصیص شعبه یا شعبی از مراجع قضایی برای رسیدگی تخصصی اقدام کنند. تبصره ـ شیوه تشکیل شعب تخصصی مراجع قضایی اعم از حقوقی و کیفری موضوع این ماده به موجب آیین نامه ای است که ظرف شش ماه از تاریخ لازم الاجراء...
ماده 567 ـ در اجرای تکالیف مقرر در تبصره ماده (145) تبصره ماده (147) مواد (215) (347) و(348) این قانون و در تمام مواردیکه به موجب مقررات این قانون انجام تحقیقات و یا هر اقدام دیگری مستلزم پرداخت هزینه از سوی دولت است اعتبار آن هر سال در ردیف مستقلی در بودجه کل کشور پیش بینی و...
ماده 568 ـ مواردی که مقررات ویژه ای برای دادرسی جرایم اطفال و نوجوانان و نیروهای مسلح مقرر نگردیده تابع مقررات عمومی آیین دادرسی کیفری است.
ماده 569 ـ این قانون شش ماه پس از انتشار در روزنامه رسمی لازم الاجراء می شود.
ماده 659 ـ به کارگیری سامانه های ویدئو کنفرانس و سایر سامانه های ارتباطات الکترونیکی به منظور تحقیق از اصحاب دعوی اخذ شهادت از شهود یا نظرات کارشناسی در صورتی مجاز است که احراز هویت اعتبار اظهارات فرد مورد نظر و ثبت مطمئن سوابق صورت پذیرد.
ماده 570 ـ از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون قوانین موقتی محاکمات جزایی (آیین دادرسی کیفری) مصوب 30/5/1291 قانون راجع به محاکمه و مجازات ماموران به خدمات عمومی مصوب 6/2/1315 لایحه مربوط به تشکیل دیوان کیفر کارکنان دولت و طرز تعقیب ماموران دولتی در محل خدمت مصوب 19/2/1334...
ماده 571 ـ سازمان قضایی نیروهای مسلح که در این قانون به اختصار سازمان قضایی نامیده می شود شامل دادسرا و دادگاهها ی نظامی به شرح مواد آتی است.
ماده 572 ـ رئیس سازمان قضایی از بین قضاتی که حداقل پانزده سال سابقه خدمت قضایی داشته باشند توسط رئیس قوه قضاییه منصوب می شود.
ماده 573 ـ رئیس سازمان قضایی علاوه بر ریاست اداری و نظارت بر کلیه سازمان های قضایی استانها ریاست شعبه اول دادگاه تجدیدنظر نظامی استان تهران را نیز برعهده دارد و می تواند یک نفر قائم مقام و به تعداد لازم معاون داشته باشد. تبصره ـ ایجاد تشکیلات قضایی و اداری در سازمان قضایی و...
ماده 574 ـ معاونان و مدیران کل سازمان قضایی می توانند با ابلاغ رئیس قوه قضاییه عضو دادگاههای نظامی یک و یا تجدیدنظر نظامی تهران نیز باشند. تبصره ـ مقررات این ماده فقط درباره دارندگان پایه قضایی و یا قضات نظامی قابل اجرا ء است.
ماده 575 ـ هرگاه در اثر وقوع جرم ضرر و زیان مادی به نیروهای مسلح وارد شود یگان مربوط مکلف است تمام ادله و مدارک خود را به مرجع تعقیب تسلیم کند و نیز تا قبل از اعلام ختم دادرسی دادخواست ضرر و زیان خود را تسلیم دادگاه کند. مطالبه ضرر و زیان و رسیدگی به آن مستلزم رعایت تشریفات...
ماده 576 ـ رسیدگی به دعوای خصوصی اشخاص حقیقی و حقوقی که به تبع امر کیفری در دادگاههای نظامی مطرح می شود مستلزم تقدیم دادخواست و رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی است.
ماده 577 ـ تخلف از مقررات مواد (575) (606) (607) (613) و تبصره (3) ماده (603) این قانون به حکم دادگاه نظامی موجب محکومیت به انفصال از شغل از سه ماه تا یکسال می شود.
ماده 578 ـ در مرکز هر استان سازمان قضایی استان متشکل از دادسرا و دادگاههای نظامی است. در شهرستان ها در صورت نیاز دادسرای نظامی ناحیه تشکیل می شود. حوزه قضایی دادسرای نظامی نواحی به تشخیص رئیس قوه قضاییه تعیین می شود. تبصره 1 ـ دادستان نظامی استان بر اقدامات قضات دادسرای نظامی...
ماده 579 ـ رئیس سازمان قضایی استان رئیس شعبه اول دادگاه تجدیدنظر نظامی است و بر کلیه شعب دادگاه و دادسرای نظامی استان نظارت و ریاست اداری دارد. تصدی امور اداری در غیاب رئیس سازمان با معاون وی و در غیاب آنها با دادستان نظامی استان است.
ماده 580 ـ در صورت نیاز به تشخیص رئیس قوه قضاییه یک یا چند شعبه از دادگاههای نظامی استان در دادسرای نواحی موضوع ماده (578) این قانون مستقر می شود.