699 ماده
ماده 121 ـ هرگاه در اجرای نیابت قضایی قرار تامین صادره منتهی به بازداشت متهم شود پرونده جهت اظهارنظر نزد دادستان محل اجرای نیابت ارسال می شود. به اعتراض متهم نسبت به قرار بازداشت مطابق مقررات در دادگاه صالح محل اجرای نیابت رسیدگی می شود.
ماده 122 ـ هرگاه به تشخیص بازپرس مباشرت وی در انجام تحقیقی در خارج از حوزه قضایی محل ماموریتش ضروری باشد موضوع را به نحو مستدل به دادستان اعلام و پس از کسب نظر موافق وی ضمن هماهنگی با دادستان محل و تحت نظارت او نسبت به اجرای ماموریت اقدام می کند. در اینصورت ضابطان دادگستری و...
ماده 123 ـ هرگاه برای کشف واقع و روشن شدن موضوع تحقیق محلی یا معاینه محل ضرورت یابد و یا متهم یا شاکی درخواست نمایند بازپرس اقدام به تحقیقات محلی یا معاینه محل می کند.
ماده 124 ـ معاینه محل و تحقیق محلی جز در مواردی که ضرورت دارد باید در روز انجام شود. مراتب ضرورت در دستور قید می شود
ماده 125 ـ معاینه محل و تحقیق محلی توسط بازپرس و یا به دستور او توسط ضابط دادگستری انجام می شود. هنگام معاینه محل اشخاصی که در امر کیفری شرکت دارند می توانند حاضر شوند اما عدم حضور آنان مانع از انجام معاینه نیست. تبصره ـ هرگاه حضور متهم یا سایر اشخاصی که در امر کیفری شرکت...
ماده 126 ـ هنگام تحقیق محلی و معاینه محل چنانچه بازپرس لازم بداند شخصا حاضر می شود؛ اما در جرایم موضوع بند (الف) ماده (302) این قانون و همچنین هنگام معاینه اجساد مکلف است شخصا و در اسرع وقت حضور یابد.
ماده 127 ـ هنگام تحقیق محلی و معاینه محل شهود و مطلعان نیز دعوت می شوند. در موارد ضروری بازپرس می تواند دیگر اشخاصی را که حضور آنان لازم است به محل دعوت کند. چنانچه اثبات حق به اظهارات اشخاص موضوع این ماده منحصر باشد و آنان بدون عذر موجه حاضر نشوند بازپرس دستور جلب آنان را صادر...
ماده 128 ـ کارشناس رسمی یا خبره از قبیل پزشک داروساز مهندس و ارزیاب هنگامی دعوت می شوند که اظهارنظر آنان از جهت علمی یا فنی یا معلومات مخصوص لازم باشد. تبصره ـ بازپرس می تواند در صورت لزوم از پزشک معالج نیز دعوت به عمل آورد.
ماده 129 ـ هنگام تحقیق محلی و معاینه محل تمام آثار و نشانههای مشهود و مکشوف که به نحوی در قضیه موثر است به دستور بازپرس توسط کارشناسان جمع آوری و در صورتمجلس قید می شود و به امضای اشخاص دخیل در موضوع می رسد.
ماده 130 ـ صحنه جرم باید توسط گروه بررسی صحنه جرم که حسب مورد متشکل از پزشک قانونی کارشناسان بررسی صحنه جرم و تشخیص هویت کارآگاهان نیروی انتظامی و عنداللزوم سایر کارشناسان است تحت نظارت بازپرس و در صورت ضرورت به سرپرستی وی بررسی شود. تبصره ـ حدود اختیارات شرح وظایف و چگونگی...
ماده 131 ـ بازپرس برای حفظ جسد کشف هویت متوفی و چگونگی فوت وی نسبت به ترسیم کروکی عکسبرداری و در صورت امکان فیلمبرداری از جسد و غیره اقدام و دستورهای لازم را صادر می کند.
ماده 132 ـ هرگاه هویت متوفی معلوم نباشد به دستور بازپرس علائم و مشخصات جسد به طور دقیق در صورتمجلس قید می گردد و اثر انگشتان دست متوفی در پرونده ثبت و برای تشخیص هویت وی به هر نحو که مقتضی بداند اقدام می شود. تبصره 1 ـ در صورت ضرورت بازپرس می تواند دستور انتشار تصویر متوفی را...
ماده 133 ـ ضابطان دادگستری مکلفند در جرایم منجر به سلب حیات صحنه جرم و محل کشف جسد را با وسایل مناسب محصور کنند و تا حضور بازپرس یا صدور دستور لازم برای معاینه محل درصورت ضرورت از ورود افراد و خروج آنان از محل جلوگیری کنند.
ماده 134 ـ از تمام آثار قابل انتقال موجود در صحنه جرم که در کشف جرم موثر است باید به میزان لازم برداشت و به نحوی مهر و موم نمود که در معرض تلف نباشد.
ماده 135 ـ هرگاه ادله وقوع جرم مواردی از قبیل مایعات ریخته شده و غیرقابل انتقال از محل باشد تا جمعآوری آنها بازپرس برای حفظ ادله یادشده اقدام می کند و اگر لازم بداند محل را قفل یا مهر و موم می کند و حفاظت آنها را به ضابط دادگستری میسپارد.
ماده 136 ـ بازپرس برای معاینه جراحات آثار و علائم ضرب صدمات جسمی آسیبهای روانی و سایر معاینات و آزمایش های پزشکی نظر پزشک قانونی را اخذ یا حسب مورد از وی دعوت می کند. اگر پزشک قانونی نتواند حضور یابد و یا در جایی پزشک قانونی نباشد پزشک متخصص معتمد دعوت می شود.
ماده 137 ـ تفتیش و بازرسی منازل اماکن بسته و تعطیل و همچنین تفتیش و بازرسی اشیاء در مواردی که حسب قرائن و امارات ظن قوی به حضور متهم یا کشف اسباب آلات و ادله وقوع جرم در آن وجود دارد با دستور بازپرس و با قید جهات ظن قوی در پرونده انجام می شود.
ماده 138 ـ مجوز تفتیش و بازرسی منزل و محل کار اشخاص و مقامات موضوع مواد (307) و (308) و نیز متهمان جرایم موضوع بند (ث)ماده (302) این قانون باید به تایید رئیس کل دادگستری استان برسد و با حضور مقام قضایی اجراء شود.
ماده 139 ـ چنانچه تفتیش و بازرسی با حقوق اشخاص در تزاحم باشد در صورتی مجاز است که از حقوق آنان مهمتر باشد.
ماده 140 ـ تفتیش و بازرسی منزل در روز به عمل می آید و در صورتی هنگام شب انجام می شود که ضرورت اقتضاء کند. بازپرس دلایل ضرورت را احراز و در صورتمجلس قید می کند و در صورت امکان خود در محل حضور می یابد. تبصره ـ روز از طلوع آفتاب تا غروب آن است.