نظریه مشورتی شماره 7/95/1197

نظریه مشورتی شماره 7/95/1197

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/95/1197


شماره نظریه:
7/95/1197

شماره پرونده:
95-9/16-860

تاریخ نظریه:
1395/05/24

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
چنانچه اشخاص مصرح درماده 1172قانون مدنی متقاضی حضانت طفل یا ملاقات با طفل نباشند و دادگاه به طرق مقتضی از موارد مصرح درماده 41 قانون حمایت خانواده مصوب 91 مطلع شود در این حالت بدون نیاز به تقدیم دادخواست دادگاه خانواده باید راسا رسیدگی وتعیین تکلیف نماید و لیکن چنانچه یکی از اشخاص مصرح درماده 1172قانون مدنی متقاضی حضانت طفل یا ملاقات طفل باشد و مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر قانونی خودداری نماید و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود در این صورت رسیدگی دادگاه خانواده به دعوای ایشان با عنایت به ماده 8 این قانون مستلزم تقدیم دادخواست است. /

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 1172 - هیچ یک از ابوین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل به عهده ی آن هاست از نگاهداری او امتناع کنند در صورت امتناع یکی از ابوین حاکم باید به تقاضای دیگری یا تقاضای قیم یا یکی از اقربا و یا به تقاضای مدعی العموم نگاهداری طفل را به هر یک از ابوین که حضانت به عهده ی اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن یا موثر نباشد حضانت را به خرج پدر و هر گاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تامین کند.

مشاهده ماده 1172 قانون مدنی

ماده 41ـ هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات حضانت نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسوول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند و یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود می تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند. تبصره ـ قوه قضائیه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل ساز و کار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم نماید. آیین نامه اجرائی این ماده ظرف شش ماه توسط وزارت دادگستری تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه می رسد.

مشاهده ماده 41 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM