نظریه مشورتی شماره 7/99/1425

نظریه مشورتی شماره 7/99/1425

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/1425


شماره نظریه:
7/99/1425

شماره پرونده:
99-24-1425 ح

تاریخ نظریه:
1399/12/26

استعلام
در مواردی که دادگاه با تعدد قاضی تشکیل می شوند چنانچه نسبت به یکی از اعضا ایراد رد دادرس صورت گیرد و آن عضو از رسیدگی امتناع کند آیا دادگاه می تواند پرونده را به دادگاه هم عرض ارسال کندو در صورت منفی بودن پاسخ تکلیف دادگاه هم عرض که پرونده به آن ارسال شده است چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از مواد 422 و 425 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و ماده 92 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلابی در امور مدنی مصوب 1379 در مواردی که دادگاه با تعدد قاضی تشکیل می شود چنانچه نسبت به یکی از اعضا ایراد رد دادرس صورت پذیرد اگر عضو مورد ایراد از رسیدگی امتناع کند حسب مورد دادگاه با حضور عضو دیگر تکمیل می شود و در صورت نبودن عضو یا شعبه دیگر پرونده برای رسیدگی به نزدیکترین مرجع قضایی هم عرض ارسال می شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 422 ـ ایراد رد باید تا قبل از صدور رای به عمل آید. هرگاه دادرس آن را بپذیرد از رسیدگی امتناع می کند و رسیدگی به دادرس علی البدل یا شعبه دیگر ارجاع می شود. در صورت نبودن دادرس علی البدل یا شعبه دیگر پرونده برای رسیدگی به نزدیکترین مرجع قضایی هم عرض فرستاده می شود.

مشاهده ماده 422 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 425 ـ در مواردی که دادگاه با تعدد قاضی تشکیل می شود هرگاه نسبت به یکی از اعضاء ایراد رد شود و آن عضو از رسیدگی امتناع کند دادگاه با حضور عضو دیگر تکمیل می شود و مبادرت به رسیدگی می کند. چنانچه ایراد رد مورد پذیرش قرار نگیرد همان دادگاه بدون حضور عضو مورد ایراد در وقت اداری به اعتراض رسیدگی و قرار رد یا قبول ایراد را صادر می کند. هرگاه تعداد باقیمانده اعضای شعبه در اکثریت نباشند و امکان انتخاب اعضای علی البدل نیز برای رسیدگی به ایراد وجود نداشته باشد رسیدگی به ایراد در شعبه دیوان عالی کشور به عمل می آید. هرگاه شعبه دیوان درخواست رد را وارد بداند پرونده جهت رسیدگی به دادگاه هم عرض ارجاع می شود. (اصلاحی 24/03/1394)

مشاهده ماده 425 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM