نظریه مشورتی شماره 282/94/7

نظریه مشورتی شماره 282/94/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 282/94/7


شماره نظریه:
282/94/7

شماره پرونده:
49-861/1-11

تاریخ نظریه:
1394/02/05

استعلام
هر گاه به اتهام تعدادی از شرکاء جرم واحد در دادگاه بدوی رسیدگی وحکم صادر شده باشد واین حکم در دادگاه تجدید نظر قطیعت یابد آیا رسیدگی به اتهام سایر شرکاء در همان جرم لزوما در صلاحیت اختصاصی همان شعبه از دادگاه بدوی وتجدید نظر ی است که پیش تر راجع به دیگری شرکاء مبادرت به صدور حکم نموده است ؟ آیا منظور از همان دادگاه لزوما همان شعبه است؟ صدور حکم از سوی شعبه دیگری با توجه به مقررات ماده 56 قانون آیین دادرسی کیفری آیا از موجبات نقض حکم در سایر مراحل دادرسی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با استفاده از مفاد مواد 5456 و183 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378 پرونده جهت رسیدگی باید به دادگاهی ارجاع گردد که قبلا به اتهام برخی از شرکاء ومعاونین رسیدگی کرده است وارجاع پرونده به شعبه دیگر صحیح نیست مگر درصورت انحلال یا بلاتصدی بودن شعبه که دراین صورت ارجاع پرونده به شعبه دیگر بلامانع است./

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 56 ـ ضابطان دادگستری مکلفند طبق مجوز صادره عمل نمایند و از بازرسی اشخاص اشیاء و مکانهای غیرمرتبط با موضوع خودداری کنند.

مشاهده ماده 56 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 183 ـ جلب متهم به استثنای موارد ضروری باید در روز به عمل آید و در همان روز به وسیله بازپرس و یا قاضی کشیک تعیین تکلیف شود. تبصره ـ تشخیص موارد ضرورت با توجه به اهمیت جرم وضعیت متهم کیفیت ارتکاب جرم و احتمال فرار متهم با نظر بازپرس است. بازپرس موارد ضرورت را در پرونده درج می کند.

مشاهده ماده 183 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM