نظریه مشورتی شماره 7/93/2211

نظریه مشورتی شماره 7/93/2211

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/93/2211


شماره نظریه:
7/93/2211

شماره پرونده:
93-168/1-1312

تاریخ نظریه:
1393/09/17

استعلام
اگر در اجرای مقررات جدید قانون ایین دادرسی کیفری مصوب 1392 بازپرس عقیده به قرار تامین کیفری از نوع وثیقه و دادستان عقیده به بازداشت موقت داشته باشند و پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه ارسال شود ایا دادگاه می تواند با اعلام اینکه قرار کفالت متناسب است حل اختلاف نماید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
ماده244 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب1392 دو بخش است؛ بخش اول در مقام حل اختلاف بین دادستان و بازپرس در موارد تشدید یا تخفیف تامین است. در این مقام دادگاه باید صرفا با تائید نظر دادستان یا بازپرس حل اختلاف نماید و از جمله "..... و بازپرس طبق نظر دادگاه اقدام              می کند..." اختیار تامین استنباط نمی شود بلکه اقدام بازپرس در جهت نظر دادگاه در مورد تائید نظر دادستان یا بازپرس است زیرا چنانچه معتقد به اختیار تعیین تامین توسط دادگاه باشیم خلاف اختیارات ذاتی بازپرس در تشدید یا تخفیف قرار تامین در تمام مراحل تحقیقات می باشد (موضوع ماده243 قانون آئین دادرسی کیفری). بخش دوم ماده244 یاد شده زمانی است که پرونده با کیفرخواست تقدیم دادگاه شده و دادگاه در مقام رسیدگی است. در این حالت نیز دادستان می تواند از دادگاه درخواست تشدید یا تخفیف قرار تامین نماید. طبق تبصره 2 ماده چنانچه به نظر دادگاه قرار تامین متناسب نباشد دادگاه می تواند نسبت به تشدید یا تخفیف قرار تامین اقدام نماید./ع

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 244 ـ دادستان در جریان تحقیقات مقدماتی تا پیش از تنظیم کیفرخواست می تواند تشدید یا تخفیف تامین را از بازپرس درخواست کند. هرگاه بین بازپرس و دادستان موافقت حاصل نشود پرونده برای رفع اختلاف به دادگاه ارسال می شود و بازپرس طبق نظر دادگاه اقدام می کند. پس از تنظیم کیفرخواست نیز دادستان می تواند حسب مورد از دادگاهی که پرونده در آن مطرح است درخواست تشدید یا تخفیف تامین کند. متهم نیز می تواند تخفیف تامین را درخواست کند. تقاضای فرجام خواهی نسبت به حکم مانع از آن نیست که دادگاه صادرکننده حکم به این درخواست رسیدگی کند. در صورت رد درخواست مراتب رد در پرونده ثبت می شود. تصمیم دادگاه در این موارد قطعی است. تبصره 1 ـ تقاضای دادستان یا متهم به شرح مقرر در این ماده در مورد تشدید یا تخفیف نمی تواند بیش از یکبار مطرح شود. تبصره 2 ـ چنانچه به نظر دادگاه قرار تامین صادره متناسب نباشد نسبت به تخفیف یا تشدید آن اتخاذ تصمیم می نماید.

مشاهده ماده 244 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 243 ـ بازپرس می تواند در تمام مراحل تحقیقات با رعایت مقررات این قانون قرار تامین صادره را تشدید کند یا تخفیف دهد. تبصره ـ تشدید یا تخفیف قرار تامین اعم از تبدیل نوع قرار یا تغییر مبلغ آن است.

مشاهده ماده 243 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM