نظریه مشورتی شماره 7/93/1637

نظریه مشورتی شماره 7/93/1637

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/93/1637


شماره نظریه:
7/93/1637

شماره پرونده:
93-133-1155

تاریخ نظریه:
1393/07/14

استعلام
((اصولا تغییرات صورت گرفته در سند اعم از تراشیدن خراشیدنقلم بردن و...را زمانی می توان جعل کیفری دانست که ان تغییرات باعث تغییر در مفهوم و محتوای سند و ایجاد ضرر گردد)) با این پیش فرض خواهشمند است نظر مشورتی ان اداره کل محترم را در خصوص تغییرات صورت گرفته به این شرح: کلمه ((درخواست)) به ((تعهد)) و کلمه ((گردیده)) به ((گردد)) تغییر یافته است لیکن تنظیم کننده سند خود واقف و مقر به ذیحق بودن تغییر دهنده سند بوده و هیچ ادعائی در اینکه مبالغ مندرج در هر دو بخش سند را می بایست بابت تسویه حساب به وی پرداخت نماید ندارد آیا جعل محقق شده است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
    مطابق ماده 523 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 ساختن نوشته یا سند خراشیدن وتراشیدن یا قلم بردن یا الحاق کردن نوشته به سند در صورتی جعل وتزویر است که به قصد تقلب صورت گرفته باشد. بنابراین اگر تغییر عبارات مذکور درسند درمقام رفع اشکال املائی و در جهت تصحیح سند و رسا نمودن آن باشد و با واقعیت تطبیق کند به صورتی که اگر این تغییرات انجام نمی شد سند مفهوم غلطی داشت اساسا این گونه تغییرات چون متقلبانه نمی باشد از مصادیق جعل وتزویز نبوده وفاقد جنبه جزائی است. با این حال تشخیص مصداق با مرجع قضایی رسیدگی­کننده است./ن

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 523 ـ هرگاه شخصی با اذن کسی که حق اذن دارد وارد منزل یا محلی که در تصرف اوست گردد و از ناحیه حیوان یا شیئی که در آن مکان است صدمه و خسارت ببیند اذن دهنده ضامن است خواه آن شیء یا حیوان قبل از اذن در آن محل بوده یا بعدا در آن قرار گرفته باشد و خواه اذن دهنده نسبت به آسیب رسانی آن علم داشته باشد خواه نداشته باشد. تبصره ـ در مواردی که آسیب مستند به مصدوم باشد مانند آنکه وارد شونده بداند حیوان مزبور خطرناک است و اذن دهنده از آن آگاه نیست و یا قادر به رفع خطر نمی باشد ضمان منتفی است.

مشاهده ماده 523 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM