نظریه مشورتی شماره 7/93/1503

نظریه مشورتی شماره 7/93/1503

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/93/1503


شماره نظریه:
7/93/1503

شماره پرونده:
93-127/1-1092

تاریخ نظریه:
1393/06/26

استعلام
1- آیا قرار عدم صلاحیت صادره از ناحیه دادگاه موضوع ماده27 قانون آیین دادرسی مدنی قابل تجدیدنظرخواهی می­باشد یاخیر؟ 2- با توجه به اینکه در ماده346 قانون آیین دادرسی مدنی مدیر دفتر دادگاه مکلف است در مقام تبادل لوایح دادخواست و پیوست­های آن را برای طرف دعوی ارسال نماید. حال چنانچه در ستون تجدیدنظر خوانده مشخصات طرف دعوی قید و در ادامه نوشته شده باشد که با وکالت مثلا فلانی ودر ستون نشانی نیز آدرس وکیل قید شده باشد در این وصف دادخواست و پیوست­ها باید به آدرس مندرج در دادخواست تجدیدنظرخواهی که مربوط به وکیل است ارسال و ابلاغ شود یا باید مراتب تجدیدنظرخواهی به نشانی خود تجدیدنظرخوانده ارسال و ابلاغ گردد./ع

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- قرار عدم صلاحیت محلی صادره از دادگاه بدوی فرض سوال غیر قابل تجدیدنظر است؛ ولی تجدیدنظرخواه می­تواند ضمن تجدیدنظرخواهی نسبت به رای دادگاه بدوی نسبت به صلاحیت محلی دادگاه صادرکننده رای نیز اعتراض کند. در این صورت دادگاه تجدیدنظر طبق ماده 352 قانون آئین دارسی در امور مدنی اگر دادگاه صادرکننده رای را فاقد صلاحیت محلی تشخیص دهد رای را نقض و پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 27 - درصورتی که دادگاه رسیدگی کننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به دادگاه صلاحیتدار ارسال می نماید. دادگاه مرجوع الیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال می کند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازم الاتباع خواهد بود. تبصره - درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دو حوزه قضایی از دو استان باشد مرجع حل اختلاف به ترتیب یادشده دیوان عالی کشور می باشد.

مشاهده ماده 27 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM