نظریه مشورتی شماره 7/91/1457

نظریه مشورتی شماره 7/91/1457

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/91/1457


شماره نظریه:
7/91/1457

شماره پرونده:
91-127/1-875

تاریخ نظریه:
1391/07/15

استعلام
در فرضی که قرار تامین خواسته از یک شعبه دادگاه عمومی صادر شده متعاقبا دادخواست راجع به اصل دعوی به شعبه دیگر همان دادگاه تقدیم گردیده آیا دادگاه اخیرالذکر صلاحیت رسیدگی به دعوی را دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستنبط از مقررات مواد 108 و 111 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 اینست که طرح درخواست تامین خواسته و اقامه دعوی اصلی در یک شعبه واحد ضروری نیست بلکه درخواست تامین خواسته باید در دادگاهی مورد رسیدگی قرار گیرد که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوی را داشته باشد و اینکه درخواست مذکور و اصل دعوی در یک شعبه واحد مطرح شود یا در دو شعبه مختلف صلاحیت دار طرح گردد موثر در مقام نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 111 - درخواست تامین از دادگاهی می شود که صلاحیت رسیدگی به دعوا را دارد.

مشاهده ماده 111 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM