نظریه مشورتی شماره 7/99/1576

نظریه مشورتی شماره 7/99/1576

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/1576


شماره نظریه:
7/99/1576

شماره پرونده:
99-145-1576 ح

تاریخ نظریه:
1399/10/27

استعلام
1-در صورتی که درخواست تامین دلیل در دادخواست نوشته نشود آیا دادگاه مکلف به پذیرش آن است یا به لحاظ این که در دادخواست نوشته نشده باید قرار رد درخواست صادر شود؟ 2-آیا طرح درخواست تامین دلیل ضمن دادخواست اصلی مسموع است؟ 3-آیا قرار رد درخواست تامین دلیل قابل اعتراض است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- با توجه به ماده 151 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که درخواست شفاهی تامین دلیل را نیز اجازه داده است طرح این درخواست مستلزم رعایت تشریفات مربوط به دادخواست نیست. 2- با توجه به ماده 150 قانون فوق الذکر که درخواست تامین دلیل پیش از طرح دعوا در اثنای رسیدگی را اجازه داده است طرح این درخواست ضمن دادخواست اصلی منعی ندارد. 3- صرف نظر از آن که قراری تحت عنوان قرار تامین دلیل یا رد آن در قانون نیامده است تصمیمات دادگاه راجع به پذیرش یا عدم پذیرش درخواست تامین دلیل منصرف از حکم آراء مذکور در ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 (ماده 31 قانون سابق) است و بنابراین قابل تجدید نظر در دادگاه های عمومی حقوقی نیست و از آن جا که در برخلاف قرار تامین خواسته قانون تصریح نشده است در مرجع صادر کننده هم قابل اعتراض نیست.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 151 - درخواست تامین دلیل چه کتبی یا شفاهی باید حاوی نکات زیر باشد: 1 - مشخصات درخواست کننده و طرف او. 2 - موضوع دعوایی که برای اثبات آن درخواست تامین دلیل می شود. 3 - اوضاع و احوالی که موجب درخواست تامین دلیل شده است.

مشاهده ماده 151 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 27ـ تمام آرای صادره موضوع ماده (9) این قانون ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی می‏باشد. مرجع تجدیدنظر از آرای قاضی شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضائی می‏باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آرای صادره را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می‏کند. این رای قطعی است و اگر رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع دیگری باشد پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند. تبصره 1ـ گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی‏باشد و قطعی است. تبصره 2ـ هرگاه رای مرجع تجدیدنظر در مقام رد صلاحیت شورا باشد رسیدگی ماهوی انجام و رای اخیر به عنوان رای شعبه بدوی تلقی و حسب مورد مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی و کیفری قابل تجدیدنظر است. تبصره 3ـ هزینه دادرسی رسیدگی در مراحل تجدیدنظرخواهی حسب مورد براساس هزینه دادرسی طرح دعوی در آن مرجع است.

مشاهده ماده 27 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM