نظریه مشورتی شماره 7/99/1365

نظریه مشورتی شماره 7/99/1365

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/1365


شماره نظریه:
7/99/1365

شماره پرونده:
99-127-1365 ح

تاریخ نظریه:
1399/09/26

استعلام
چنانچه خواهان در راستای ماده 230 ق.آ.د.م یک شاهد به ضمیمه سوگند را جهت اثبات ادعای خویش مطرح نماید ارشاد فرمایید که در جلسه استماع اظهارات شاهد و پس از ایادی شهادت امکان اتیان سوگند خواهان وجود دارد یا اینکه نیازمند تجدید جلسه رسیدگی می باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به منطوق ماده 230 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که مقرر داشته «ابتدا گواه واجد شرایط شهادت می دهد سپس سوگند توسط خواهان ادا می شود» جهت اتیان سوگند خواهان نیاز به تجدید جلسه نبوده و پس از استماع شهادت شاهد ادای سوگند انجام می شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 230 - در دعاوی مدنی ( حقوقی) تعداد و جنسیت گواه همچنین ترکیب گواهان با سوگند به ترتیب ذیل می باشد: الف - اصل طلاق و اقسام آن و رجوع در طلاق و نیز دعاوی غیر مالی از قبیل مسلمان بودن بلوغ جرح و تعدیل عفو از قصاص وکالت وصیت با گواهی دو مرد. ب - دعاوی مالی یا آنچه که مقصود از آن مال می باشد از قبیل د ین ثمن مبیع معاملات وقف اجاره وصیت به نفع مدعی غصب جنایات خطائی و شبه عمد که موجب دیه است با گواهی دو مرد یا یک مرد و دو زن. چنانچه برای خواهان امکان اقامه بینه شرعی نباشد می تواند با معرفی یک گواه مرد یا دو زن به ضمیمه یک سوگند ادعای خود را اثبات کند. درموارد مذکور در این بند ابتدا گواه واجد شرایط شهادت می دهد سپس سوگند توسط خواهان ادا می شود. ج - دعاوی که اطلاع بر آنها معمولا دراختیار زنان است از قبیل ولادت رضاع بکارت عیوب درونی زنان با گواهی چهار زن دو مرد یا یک مرد و دو زن. د - اصل نکاح با گواهی دو مرد و یا یک مرد و دو زن.

مشاهده ماده 230 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM