نظریه مشورتی شماره 7/99/1413

نظریه مشورتی شماره 7/99/1413

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/1413


شماره نظریه:
7/99/1413

شماره پرونده:
99-9/2-1413 ح

تاریخ نظریه:
1399/10/06

استعلام
چنانچه زوجه به عنوان خواهان درخواست طلاق به جهت احراز شرایط وکالت موضوع ماده 26 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 را تقدیم کند و دادگاه پس از رسیدگی خواسته خواهان را احراز کند آیا باید گواهی عدم امکان سازش صادر کند یا حکم بر احراز شرط وکالت؟ رای صادره تا چه مدت اعتبار دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
موردی که زوجه به استناد تحقق شرایط اعمال وکالت متقاضی طلاق است متفاوت از موارد صدور حکم طلاق است و این نوع درخواست در واقع اعمال حق زوج است که با وکالت زوجه صورت می گیرد. لذا دادگاه علاوه بر احراز شرایط اعمال وکالت گواهی عدم امکان سازش نیز صادر می کند و مدت اعتبار این گواهی همان است که در ماده 34 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 معین شده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 26ـ در صورتی که طلاق توافقی یا به درخواست زوج باشد دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد حسب مورد مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت می کند.

مشاهده ماده 26 قانون حمایت از خانواده

ماده 34ـ مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است. تبصره ـ هرگاه گواهی عدم امکان سازش صادر شده بر اساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است ملغی می گردد.

مشاهده ماده 34 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM