نظریه مشورتی شماره 7/99/984

نظریه مشورتی شماره 7/99/984

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/984


شماره نظریه:
7/99/984

شماره پرونده:
99-141-984 ح

تاریخ نظریه:
1399/08/27

استعلام
1- چنانچه خواهان دعوای مطالبه وجه مطرح کند و سپس در مقام تقویت موضع خویش طرح دعوای جلب ثالث مطرح کند و دادگاه پس از رسیدگی به دعوای اصلی و دعوای جلب ثالث دعوای اصلی را صحیح تلقی کند و خوانده دعوای اصلی را به پرداخت وجه محکوم کند در این صورت دادگاه در خصوص دعوای جلب ثالث باید چه نوع قرار یا حکمی صادر کند؟ 2- اگر خواهان دعوای مطالبه وجه مطرح کند و سپس در مقام تقویت موضع خویش اقدام دعوای جلب ثالث مطرح کند و دادگاه پس از رسیدگی به دعوای اصلی و دعوای جلب ثالث دعوای اصلی را ناصحیح تلقی کند و حکم بر بی حقی خواهان دعوای اصلی و برائت ذمه خوانده دعوای اصلی صادر کند دادگاه در خصوص دعوای جلب ثالث باید چه نوع قرار یا حکمی صادر کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و 2- در فرض سوال که دعوای جلب ثالث فقط برای تقویت موضع خواهان اقامه شده است با عنایت به قسمت اخیر ماده 137 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 در باب جلب ثالث و با توجه به این که ترتیبات و جریان دادرسی در دعوای مذکور نیز همانند دادخواست اصلی است لذا ضمن رای راجع به دعوای اصلی و صرف نظر از پذیرش یا رد آن از آن جا که خواسته مستقلی علیه مجلوب ثالث مطرح نشده است قرار رد دعوا نسبت به وی صادر می شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 137 - دادخواست جلب شخص ثالث و رونوشت مدارک و ضمائم باید به تعداد اصحاب دعوا بعلاوه یک نسخه باشد. جریان دادرسی در مورد جلب شخص ثالث شرایط دادخواست و نیز موارد رد یا ابطال آن همانند دادخواست اصلی خواهد بود.

مشاهده ماده 137 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM