نظریه مشورتی شماره 7/99/872

نظریه مشورتی شماره 7/99/872

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/872


شماره نظریه:
7/99/872

شماره پرونده:
99-152-872 ک

تاریخ نظریه:
1399/07/22

استعلام
آیا با توجه به مقررات جاری و توجها به وجود نظرات مختلف در مورد شمول مرور زمان یا عدم آن بر بزه استفاده از سند مجعول با لحاظ اینکه برخی آن را جرم مستمر دانسته و جرم مذکور را با این استدلال مشمول مرور زمان با لحاظ ماده 105 قانون مجازات اسلامی نمی دانند خواهشمند است نظر آن اداره کل را پیرامون موضوع مطروحه اعلام فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
بزه استفاده از سند مجعول از جرایم آنی است زیرا عنصر مادی جرم در هر زمان که کسی سند مجعول را با علم به مجعول بودن آن به منظور استفاده ابراز می کند تحقق می یابد. لذا با حصول شرایط مقرر در ماده 105 قانون مجازات اسلامی 1392 می تواند مشمول مرور زمان موضوع این ماده باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 105 ـ مرور زمان در صورتی تعقیب جرایم موجب تعزیر را موقوف می کند که از تاریخ وقوع جرم تا انقضای مواعد زیر تعقیب نشده یا از تاریخ آخرین اقدام تعقیبی یا تحقیقی تا انقضای این مواعد به صدور حکم قطعی منتهی نگردیده باشد: الف ـ جرایم تعزیری درجه یک تا سه با انقضای پانزده سال ب ـ جرایم تعزیری درجه چهار با انقضای ده سال پ ـ جرایم تعزیری درجه پنج با انقضای هفت سال ت ـ جرایم تعزیری درجه شش با انقضای پنج سال ث ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت با انقضای سه سال. تبصره 1 ـ اقدام تعقیبی یا تحقیقی اقدامی است که مقامات قضایی در اجرای یک وظیفه قانونی از قبیل احضار جلب بازجویی استماع اظهارات شهود و مطلعان تحقیقات یا معاینه محلی و نیابت قضایی انجام می دهند. تبصره 2 ـ در مورد صدور قرار اناطه مرور زمان تعقیب از تاریخ قطعیت رای مرجعی که رسیدگی کیفری منوط به صدور آن است شروع می شود.

مشاهده ماده 105 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM