نظریه مشورتی شماره 7/99/828

نظریه مشورتی شماره 7/99/828

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/828


شماره نظریه:
7/99/828

شماره پرونده:
99-53-828 ک

تاریخ نظریه:
1399/06/22

استعلام
ماده 40 قانون تاسیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی سازمان را مکلف کرده تا داروهای موضوع قاچاق را با دریافت وجه آن ها به وزارت بهداشت تحویل دهد بند «الف» ماده 27 را مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع قرار داده است که در صورت فاسد بودن یا انقضای تاریخ مصرف می بایست در اجرای بند «ب» ماده فوق معدوم گردد از آن جایی که با احراز فاسد بودن داروها تکلیف مرجع رسیدگی کننده به معدوم نمودن آن است و داروها در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار دارد با توجه به وظایفی که برای دستگاه کاشف (وزارت بهداشت در این مورد) در نظر گرفته شده پاسخ فرمایید که کدام یک از دستگاه های فوق وظیفه معدوم نمودن داروها را بر عهده دارند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از تبصره یک ماده «10 آییننامه اجرایی مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 30/4/1395 هیات وزیران» و دستورالعمل امحای کالای قاچاق موضوع این تبصره مصوب 15/10/1395 این است که در فرض سوال مسئولیت امحاء (معدوم کردن) مواد و فراورده های دارویی قاچاق مکشوفه تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم (فاقد مجوز مصرف انسانی) موضوع بند «ب» ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 با سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی است و سازمان موصوف در اجرای این تکلیف (معدوم کردن) باید مطابق ضوابط مقرر در بند «الف» ماده 10 آیین نامه و از جمله مواد 2 و بند 17 ماده 3 دستورالعمل پیش گفته رفتار کند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 55 ـ فروش کالای قاچاق منوط به رعایت کلیه ضوابط قانونی از جمله ضوابط فنی ایمنی بهداشتی و قرنطینه‏ای است. در صورتی که فروش کالا مطابق ضوابط فوق بلامانع باشد و به تولید و تجارت قانونی و نیاز واقعی بازار لطمه وارد نکند پس از اخذ مجوز از مراجع ذی ربط و نصب رمزینه موضوع ماده (13) این قانون توسط سازمان جمع‏آوری و فروش اموال تملیکی فروخته می شود. آیین نامه اجرائی این ماده توسط ستاد تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد. تبصره ـ در باره آن دسته از کالاهای قاچاق که وفق قوانین در اختیار سازمانها و نهادهای دیگر از جمله نهاد ماذون از سوی ولی فقیه قرار دارد مانند کالاهای قاچاق بلاصاحب و صاحب متواری و مجهول المالک سازمان یا نهاد مربوط موظف است در فروش اموال مذکور مقررات این قانون را رعایت نماید.

مشاهده ماده 55 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 56 ـ صدور یا معدوم کردن کالاهای قاچاق مکشوفه که فاقد ضوابط فنی ایمنی بهداشتی و قرنطینه‏ای است و کالاهای قاچاق ممنوع و همچنین آن بخش از کالاهای موضوع ماده (54) که فروش آن در کشور به تولید داخلی و تجارت قانونی لطمه می زند برابر آئین نامه‏ای است که توسط ستاد تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 27ـ هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم می شود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست: الف ـ قاچاق مواد و فرآورده های دارویی فرآورده های زیستی (بیولوژیک) مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده (22) این قانون می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) ب ـ در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوزهای بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند(ب) ماده (18) این قانون خواهد شد و در غیر این صورت کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع می باشد. تبصره 1ـ ساخت حمل نگهداری عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر در این ماده می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ آئین نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی صنعت معدن و تجارت و ستاد تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM