نظریه مشورتی شماره 7/98/1690

نظریه مشورتی شماره 7/98/1690

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1690


شماره نظریه:
7/98/1690

شماره پرونده:
ک 0961-861-89

تاریخ نظریه:
1398/11/08

استعلام
در پرونده جاری در این شعبه دادیاری شاکی شکایتی دایر بر سرقت مطرح نموده و اظهار نموده است که گوشی همراه خود را در شهر کربلا مفقود نموده ام یا به احتمالی سرقت نموده اند. 1-در صورتی که گوشی فوق مفقود شده باشد چه تصمیمی باید اتخاذ شود؟ 2-در صورتی که سرقت در کربلا واقع شده باشد چه تصمیمی باید اتخاذ شود.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و 2- شاکی مکلف است مطابق بند «ب» ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 موضوع شکایت خود را به طور منجز بیان کند در غیر این¬صورت مقام قضایی با تحقیق از وی از شکایت رفع ابهام یا اجمال می¬کند. در نتیجه اگر شکایت شاکی مفقودی گوشی تلفن همراه خارج از کشور ایران باشد چون موضوع فاقد وصف کیفری است قرار منع پیگرد صادر می¬شود و چنان¬چه مدعی سرقت گوشی تلفن همراه خارج از ایران شود در صورت تحقق شرایط ماده 8 قانون مجازات اسلامی 1392 محاکم ایران صلاحیت رسیدگی خواهند داشت.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 8 ـ هرگاه شخص غیرایرانی در خارج از ایران علیه شخصی ایرانی یا علیه کشور ایران مرتکب جرمی به جز جرایم مذکور در مواد قبل شود و در ایران یافت و یا به ایران اعاده گردد طبق قوانین جزایی جمهوری اسلامی ایران به جرم او رسیدگی می شود مشروط بر اینکه: الف ـ متهم در جرایم موجب تعزیر در محل وقوع جرم محاکمه و تبرئه نشده یا در صورت محکومیت مجازات کلا یا بعضا درباره او اجراء نشده باشد. ب ـ رفتار ارتکابی در جرایم موجب تعزیر به موجب قانون جمهوری اسلامی ایران و قانون محل وقوع جرم باشد.

مشاهده ماده 8 قانون مجازات اسلامی

ماده 64 ـ جهات قانونی شروع به تعقیب به شرح زیر است: الف ـ شکایت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ اعلام و اخبار ضابطان دادگستری مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن پ ـ وقوع جرم مشهود در برابر دادستان یا بازپرس ت ـ اظهار و اقرار متهم ث ـ اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق قانونی دیگر

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM