نظریه مشورتی شماره 7/98/1410

نظریه مشورتی شماره 7/98/1410

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1410


شماره نظریه:
7/98/1410

شماره پرونده:
ح 0141-721-89

تاریخ نظریه:
1398/10/10

استعلام
احتراما بازگشت به نظریه شماره 396/98/7 مورخ 28/7/98 کمیسیون آیین دادرسی مدنی آن اداره کل چنانچه در دادخواست تقابل و دادخواست جلب ثالث بدوا دعوی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نیز طرح گردد یا دادخواست های مذکور دارای نقایصی باشد با توجه به مواعد مقرر در مواد 135 و 143 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی آیا دادگاه به محض اطلاع از طرح دادخواست های مذکور باید آن را جهت رسیدگی لف پرونده اصلی نماید لطفا راهنمایی فرمائید./ع

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به این که صدور اخطار رفع نقص بر عهده مدیر دفتر دادگاه است و به موجب ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 پرونده پس از تکمیل در اختیار دادگاه قرار می گیرد بنابراین در صورت طرح دعوای طاری به موجب دادخواست ناقص اصولا مدیر دفتر پیش از رفع نقص مکلف نیست پرونده را در اختیار دادگاه قرار دهد تا صدور قرار رسیدگی توامان از سوی دادگاه موضوعیت پیدا کند. چنان چه در دادخواست تقابل یا جلب ثالث دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی نیز مطرح شود تصمیم دادگاه برای رسیدگی توامان به دعاوی مزبور با دعوای اصلی پس از رسیدگی به دعوای اعسار از پرداخت هزینه دادرسی وفق مقررات صورت خواهد پذیرفت.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 135 - هریک از اصحاب دعوا که جلب شخص ثالثی را لازم بداند می تواند تا پایان جلسه اول دادرسی جهات و دلایل خود را اظهار کرده و ظرف سه روز پس از جلسه با تقدیم دادخواست از دادگاه درخواست جلب او را بنماید چه دعوا در مرحله نخستین باشد یا تجدیدنظر.

مشاهده ماده 135 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 143 - دادخواست دعوای متقابل باید تا پایان اولین جلسه دادرسی تقدیم شود و اگر خواهان دعوای متقابل را در جلسه دادرسی اقامه نماید خوانده می تواند برای تهیه پاسخ و ادله خود تاخیر جلسه را درخواست نماید. شرایط و موارد رد یا ابطال دادخواست همانند مقررات دادخواست اصلی خواهد بود.

مشاهده ماده 143 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 64 - مدیر دفتر دادگاه باید پس از تکمیل پرونده آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتر اعاده می نماید تا وقت دادرسی ( ساعت و روز و ماه و سال) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی که نشانی طرفین دعوا یا یکی از آنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM