نظریه مشورتی شماره 7/98/1335

نظریه مشورتی شماره 7/98/1335

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1335


شماره نظریه:
7/98/1335

شماره پرونده:
98-218-1335 ح

تاریخ نظریه:
1398/08/29

استعلام
احتراما خواهشمند ا ست با طرح سوالات ذیل در نشست های مربوطه نظر اساتید محترم را جهت بهره برداری قضایی اعلام فرمایید. سوال 37- با عنایت به بند «ت» ماده 9 و ماده 28 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 و ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی اصلاح گواهی حصر وراثت صادره توسط دادگاه عمومی حقوقی در سال 84 که در سال 87 دادنامه اصلاحی صادر گردیده است در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد یا شعبه صادر کننده گواهی حصر وراثت (دادگاه عمومی حقوقی)؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در موارد مشمول ماده 38 قانون امور حسبی و نیز ماده 40 قانون مذکور تصحیح گواهی حصر وراثت صادره بر عهده دادگاه صادرکننده گواهی مزبور است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 309 - هرگاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلم رخ دهد مثل از قلم افتادن کلمه ای یا زیاد شدن آن و یا اشتباهی در محاسبه صورت گرفته باشد تا وقتی که از آن درخواست تجدیدنظر نشده دادگاه راسا یا به درخواست ذی نفع رای را تصحیح می نماید. رای تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد. تسلیم رونوشت رای اصلی بدون رونوشت رای تصحیحی ممنوع است. حکم دادگاه درقسمتی که مورد اشتباه نبوده درصورت قطعیت اجراء خواهد شد. تبصره 1 - در مواردی که اصل حکم یا قرار دادگاه قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام خواهد بود. تبصره 2 - چنانچه رای مورد تصحیح به واسطه واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام نقض گردد رای تصحیحی نیز از اعتبار خواهد افتاد.

مشاهده ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 28ـ هرگاه در تنظیم یا نوشتن رای سهو قلم رخ بدهد مانند از قلم افتادن کلمه‏ای یا اضافه شدن آن و یا اشتباه در محاسبه صورت گرفته باشد تا وقتی که نسبت به آرای مذکور اعتراض نشده است قاضی شورا راسا یا با درخواست ذی‏نفع رای را تصحیح می‏کند و رای تصحیح شده به طرفین ابلاغ می شود. تسلیم رونوشت رای اصلی بدون رای تصحیح شده ممنوع است.

مشاهده ماده 28 قانون شورای حل اختلاف

ماده 38- هر گاه در تصمیم دادگاه اشتباهی در حساب یا سهو قلم یا اشتباهات دیگری رخ دهد مثل از قلم افتادن نام یکی از اشخاص ذینفع یا زیاد شدن نامی- مادام که آن تصمیم به وسیله شکایت به دادگاه بالا تر از دادگاه خارج نشده باشد دادگاه صادر کننده تصمیم مستقلا یا به درخواست یکی از اشخاص ذینفع آن را تصحیح می نماید و این تصحیح زیر تصمیم دادگاه یا برگ دیگری که پیوست آن می شود نوشته خواهد شد. دادن رونوشت از تصمیم دادگاه بدون پیوست نامبرده ممنوع است.

مشاهده ماده 38 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM