نظریه مشورتی شماره 7/98/1191

نظریه مشورتی شماره 7/98/1191

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1191


شماره نظریه:
7/98/1191

شماره پرونده:
98-127-1191 ح

تاریخ نظریه:
1398/08/14

استعلام
احتراما برابر رویه موجود در محاکم حقوقی ابلاغ دادخواست و اوراق قضائی و وقت رسیدگی به اصحاب دعوی موضوع ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی در صورت داشتن وکیل توسط اصحاب دعوی از طریق سیستم سمپ برای وکلاء محترم تنظیم و ارسال می گردد و برای اصحاب دعوی علی الخصوص خواهان ارسال و ابلاغ نمی گردد و با وجودی که ماده 64 صراحتا ابلاغ به اصحاب دعوی را تکلیف دفاتر دادگاه ها اعلام نموده است و واضح است که اصحاب دعوی خواهان و خوانده بوده و وکلاء محترم اصحاب دعوی محسوب نمی گردند و این اقدام محاکم در عدم احضار خواهان و عدم ابلاغ به ایشان برابر تاکید مجدد مقنن در ماده 81 قانون مذکور منطبق با قانون نبوده و عملا از موانع تشکیل جلسه می باشد لذا خواهشمند است دستور فرمایند نظرات ارشادی آن مرجع محترم در این خصوص را امر به ابلاغ فرمایند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستنبط از ماده 38 و تبصره ذیل ماده 47 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 این است در صورتی که هر یک از اصحاب دعوا دارای وکیل باشند کلیه اوراق قضائی اعم از وقت دادرسی و غیر آن باید به وی ابلاغ گردد و ابلاغ اوراق فوق به موکل فاقد موضوعیت می باشد بنابراین در فرض استعلام چنان چه اخطاریه به وکیل ابلاغ شده باشد دادگاه در صورت فراهم بودن سایر موجبات باید رسیدگی و اتخاذ تصمیم نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 64 - مدیر دفتر دادگاه باید پس از تکمیل پرونده آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتر اعاده می نماید تا وقت دادرسی ( ساعت و روز و ماه و سال) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی که نشانی طرفین دعوا یا یکی از آنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 47 - اگر وکیل بعد از ابلاغ رای و قبل از انقضای مهلت تجدیدنظر و فرجام خواهی فوت کند یا ممنوع از وکالت شود یا به واسطه قوه قهریه قادر به انجام وظیفه وکالت نباشد ابتدای مهلت اعتراض از تاریخ ابلاغ به موکل محسوب خواهد شد. تبصره - درمواردی که طرح دعوا یا دفاع به وسیله وکیل جریان یافته و وکیل یادشده حق وکالت در مرحله بالاتر را دارد کلیه آرای صادره باید به او ابلاغ شود و مبداء مهلت ها و مواعد از تاریخ ابلاغ به وکیل محسوب می گردد.

مشاهده ماده 47 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM