نظریه مشورتی شماره 7/98/696

نظریه مشورتی شماره 7/98/696

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/696


شماره نظریه:
7/98/696

شماره پرونده:
98-115-696 ح

تاریخ نظریه:
1398/07/30

استعلام
به استحضار می رساند: در موسسات خیریه ای که دارای شخصیت حقوقی هستند آیا هیات امنا می تواند فردی را به عنوان نماینده یا وکیل درجلسه هیات معرفی نماید که از طرف او حق اظهارنظر یا رای نیز داشته باشد؟ یا اینکه حضور و آرای هیات امنا قائم به شخص است و هیچ یک از اعضاء نمی توانند در صورت غیبت و عدم حضور درجلسه نسبت به معرفی نمایند یا وکیل جهت شرکت در مجمع اقدام نماید؟ درصورت سکوت اساسنامه موسسه دراین خصوص مستدعی است دستور فرمائید نظریه مشورتی کارشناسان آن اداره کل را اعلام نمایند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از بند 13 ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 و مواد 1 و 5 دستورالعمل اجرایی تاسیس انحلال و اداره موسسات غیردولتی و خیریه مصوب 1387 و ماده 11 اساسنامه نمونه پیوست دستورالعمل یاد شده و با عنایت به ماهیت و اهداف موسسات خیریه و وظایف مهم اعضای هیات امنای این موسسات و شرایط خاص آن ها از جمله نحوه انتخاب و عزل اعضای هیات مدیره و بازرسان تصویب ترازنامه و بودجه تعیین خط مشی کلی موسسه و اتخاذ تصمیم پیرامون انحلال آن وظایف اعضای هیات امنای این موسسات قائم به شخص بوده و قابل تفویض از طریق اعطای نمایندگی نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 26 ـ سازمان بهزیستی کشور موظف است پس از بررسی های کارشناسی برای متقاضیان فعالیت در امور زیر پروانه فعالیت صادر نماید: 1 ـ تاسیس مهدهای کودک. 2 ـ تاسیس مراکز نگهداری شبانه روزی کودکان بی سرپرست و خیابانی. 3 ـ تاسیس خانه سلامت دختران و زنان. 4 ـ تاسیس مجتمع ها و مراکز خدمات بهزیستی. 5 ـ تاسیس کلینیک و اورژانس های مددکاری اجتماعی. 6 ـ تاسیس مراکز خدمات مشاوره ای اجتماعی. 7 ـ تاسیس مراکز توانبخشی معلولین. 8 ـ تاسیس مراکز حرفه آموزی معلولین. 9 ـ تاسیس مراکز توانبخشی و نگهداری سالمندان. 10 ـ تاسیس مراکز توانبخشی و درمانی بیماران روانی مزمن. 11 ـ تاسیس مراکز خدمات مشاوره ژنتیک. 12 ـ تاسیس مراکز درمانی و بازتوانی معتادین. 13 ـ تاسیس انجمن ها و موسسات غیر دولتی و خیریه که در راستای اهداف سازمان بهزیستی کشور فعالیت می نمایند. سازمان مذکور مجاز است در مقابل صدور پروانه برای آن تعداد از فعالیت هایی که جنبه انتفاعی دارند براساس تعرفه ای که توسط سازمان بهزیستی کشور تعیین و به تصویب هیات وزیران می رسد وجوهی را به عنوان هزینه صدور یا تمدید پروانه فعالیت دریافت و به حساب درآمد عمومی کشور( نزد خزانه داری کل) واریز نماید. همه ساله معادل وجوه واریزی از محل ردیف اعتباری که در قوانین بودجه سالانه پیش بینی می گردد در اختیار سازمان مذکور قرار می گیرد تا در جهت نگهداری و اداره مراکز تحت پوشش خود هزینه نماید.

مشاهده ماده 26 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM