نظریه مشورتی شماره 7/98/1175

نظریه مشورتی شماره 7/98/1175

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1175


شماره نظریه:
7/98/1175

شماره پرونده:
98-16/10-1175 ک

تاریخ نظریه:
1398/08/08

استعلام
لطفا به سوال ذیل مستدلا پاسخ و با توجه به طرح پرونده در این مرجع قضائی در ارسال پاسخ تسریع فرمائید: مطابق ماده 50 قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث در ادعای مرتبط با حوادث رانندگی حضور نماینده صندوق و یا بیمه در جلسات دادگاه و ابلاغ رای دادگاه به آنان الزامی می باشد. و مطابق با ماده 433 قانون آیین دادرسی کیفری اشخاص زیر حق درخواست تجدیدنظر یا فرجام دارند. الف- محکوم علیه وکیل یا نماینده قانونی او ب- شاکی یا مدعی خصوصی و یا وکیل یا نماینده قانونی آنان پ- دادستان از جهت برائت متهم عدم انطباق رای با قانون و یا عدم تناسب مجازات. حال سوال اینجاست که در دعاوی کیفری مرتبط با حوادث رانندگی که منتهی به محکومیت اشخاص شده و رای دادگاه نیز به شرکت بیمه و متهم ابلاغ شده آیا علاوه بر متهم شرکت های بیمه نیز حق اعتراض به آراء صادره را دارند یا خیر.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
ماده 50 «قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395» برای مراجع قضایی تکالیفی تعیین نموده است و از جمله این که صندوق یا شرکت بیمه مربوط را در مواردی که طرف دعوا نباشند از طرح دعوا علیه مسبب حادثه مطلع نموده و زمان تشکیل دادگاه را رسما به آن ها اطلاع دهند و نسخه ای از رای صادره را به آن ها ابلاغ نمایند. بدیهی است در این فرض شرکت بیمه یا صندوق طرف دعوا نبوده تا حق تجدیدنظرخواهی داشته باشد و این حق در مورد آن ها پیش بینی نشده است. همچنین حق ورود به دعوا و اعتراض ثالث که به شرح قسمت پایانی ماده برای آن ها پیش بینی شده است با توجه به اختصاص این مقوله به دعاوی حقوقی و تاکید قانون گذار بر این که «مطابق مقررات قانون آیین دادرسی مدنی اقدام می شود» تنها به دعاوی حقوقی اختصاص دارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 433 ـ اشخاص زیر حق درخواست تجدید نظر یا فرجام دارند: الف ـ محکوم علیه وکیل یا نماینده قانونی او ب ـ شاکی یا مدعی خصوصی و یا وکیل یا نماینده قانونی آنان پ ـ دادستان از جهت برائت متهم عدم انطباق رای با قانون و یا عدم تناسب مجازات

مشاهده ماده 433 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM