نظریه مشورتی شماره 7/98/659

نظریه مشورتی شماره 7/98/659

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/659


شماره نظریه:
7/98/659

شماره پرونده:
98-209/4-659 ع

تاریخ نظریه:
1398/07/21

استعلام
در قانون جامه خدمات رسانی به ایثارگران مصوب 1386/4/3 کمیسیون اجتماعی مجلس و تائید 1391/10/2 مجمع تشخیص نظام هم عبارت خانواده شاهد و هم عبارت خانواده شهدا ذکر شده است در ذیل بند ز ماده 1 قانون فوق اعضاء خانواده شاهد احصاء و عبارتند از پدر مادر همسر و فرزند در تبصره ذیل ماده 3 مکرر اصلاحی 93/12/4 عبارت خانواده شهدا ذکر شده ولی اعضای آن احصاء نشده و قانون فوق در این خصوص ساکت است در ذیل بند ج ماده 79 قانون نظام صنفی کشور مصوب 1382/12/24 با اصلاحات 1392/6/12 اعضای خانواده شهدا احصاء و عبارتند از پدر مادر همسر و فرزند خواهر و برادر سوال: با توجه به اینکه قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در تعیین اعضای خانواده شهدا ساکت است آیا برای تعیین مصادیق خانواده شهدا می توان به بند ج ماده 79 قانون نظام صنفی کشور استناد نمود ؟ به عبارت دیگر با وجود سکوت قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در تعیین اعضای خانواده شهدا خانواده شهدا شامل چه افرادی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
صرف نظر از این که تفاوتی بین عبارت «خانواده شهدا» یا «خانواده شاهد» در قوانین مورد استعلام وجود ندارد با عنایت به این که در بند «ز» ماده یک قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران مصوب 1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی اعضای خانواده شاهد احصاء شده است لذا مصادیق اعضای خانواده شهدا مذکور در بند «ج» ماده 79 قانون نظام صنفی مصوب 1382 با اصلاحات و الحاقات بعدی به قانون صدرالذکر قابل تسری نمی باشد و هر یک از قوانین یاد شده در محدوده قانونی خود مورد عمل می باشند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 79 ـ وزارت بازرگانی مکلف است با رعایت بند ( هـ) ماده (55) این قانون نسبت به صدور پروانه کسب برای افرادی که نام برده می شوند درصورتی که دارای محل کسب ملکی یا اجاره ای باشند اقدام کند: الف ـ جانباز همسر جانباز یکی از فرزندان جانباز متوفی و یکی از فرزندان جانباز ازکارافتاده. ب ـ آزاده همسر آزاده یکی از فرزندان آزاده متوفی و یکی از فرزندان آزاده از کارافتاده. ج ـ کلیه اعضای خانواده شهدا اعم از همسر فرزند والدین خواهر و برادر. آیین نامه اجرایی این ماده به وسیله دبیرخانه هیات عالی نظارت با همکاری بنیاد شهید بنیاد جانبازان انقلاب اسلامی و ستاد آزادگان تهیه و به تصویب وزیر بازرگانی خواهد رسید. تبصره 1 ـ صدور پروانه کسب پس از دریافت معرفی نامه از نهاد ذی ربط و احراز شروط لازم تنها برای یک بار خواهد بود. تبصره 2 ـ اتحادیه ها موظفند دارنده پروانه کسب را به عنوان فرد صنفی بپذیرند. همچنین کلیه سازمانهای ذی ربط موظفند نسبت به اعطای تسهیلات و امکانات همسان با سایر افراد صنفی عضو آن اتحادیه برای دارنده پروانه کسب اقدام کنند. تبصره 3 ـ افراد صنفی موضوع این ماده نمی توانند شغل دیگری داشته باشند یا از وزارتخانه های دیگر موافقت اصولی یا پروانه تاسیس دریافت کرده باشند مگر آن که موضوع موافقت اصولی یا پروانه تاسیس مرتبط با موضوع فعالیتی باشد که برای آن درخواست پروانه کسب کرده اند. تبصره 4 ـ افراد صنفی موضوع این ماده می توانند درصورت منتقل شدن به شهرستان یا استان دیگر به شرط ابطال پروانه کسب قبلی در محل جدید با رعایت مفاد این ماده پروانه کسب معوض دریافت دارند.

مشاهده ماده 79 قانون نظام صنفی کشور

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM