نظریه مشورتی شماره 7/98/665

نظریه مشورتی شماره 7/98/665

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/665


شماره نظریه:
7/98/665

شماره پرونده:
98-127-665 ح

تاریخ نظریه:
1398/06/24

استعلام
در دعوی اثبات مالکیت علیه فروشنده که فوت نموده است خواهان تنها بطرفیت یکی از وراث متوفی طرح دعوی نموده است و در جلسه اول رسیدگی پس از ایراد شکلی وکیل خوانده مبنی بر عدم طرح دعوی بطرفیت کل وراث وکیل خواهان در جلسه رسیدگی اظهار داشت ظرف 3 روز دادخواست جلب ثالث را به طرفیت سایر وراث مطرح و ارائه خواهد نمود؟ تکلیف دادگاه چه بوده و چه تصمیمی باید اتخاذ نمود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
خواهان نمی تواند کسی را که در واقع باید خوانده اصلی باشد (مانند برخی از شرکا) به عنوان شخص ثالث به دادرسی جلب نماید؛ بلکه باید دادخواست دیگری علیه وی مطرح کرده و در اجرای ماده 103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 تقاضای رسیدگی توام نماید؛ زیرا وی شخص ثالث نیست و جلب این فرد به دادرسی به عنوان ثالث منافی حقوق دفاعی او است. توضیح آن که وفق ماده 135 قانون یادشده حتی در مرحله تجدیدنظر نیز می توان شخص ثالث را به دادرسی جلب کرد. حال اگر شخص ثالث خوانده اصلی دعوی باشد بدون این که در مرحله بدوی شرکت نموده باشد و محکوم شود یک مرحله دادرسی از وی سلب می شود و دادگاه چنین حق و اختیاری ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 103 - اگر دعاوی دیگری که ارتباط کامل با دعوای طرح شده دارند در همان دادگاه مطرح باشد دادگاه به تمامی آنها یکجا رسیدگی می نماید و چنانچه در چند شعبه مطرح شده باشد در یکی از شعب با تعیین رئیس شعبه اول یکجا رسیدگی خواهد شد. درمورد این ماده وکلا یا اصحاب دعوا مکلفند از دعاوی مربوط دادگاه را مستحضر نمایند.

مشاهده ماده 103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM