نظریه مشورتی شماره 7/98/899

نظریه مشورتی شماره 7/98/899

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/899


شماره نظریه:
7/98/899

شماره پرونده:
98-168-899 ک

تاریخ نظریه:
1398/06/27

استعلام
در صورتی که دادگاه نظر به برائت متهم داشته باشد آیا اخذ آخرین دفاع الزامی است یا خیر؟ س: در صورتی که شخصی به اتهام سرقت به طور غیابی محکوم شود و شاکی و دادستان از حکم صادره به دلیل اینکه مجازات مقرر در حکم صادره بر خلاف جهات قانونی کمتر از حداقل میزانی است که قانون مقرر داشته تجدید نظرخواهی نمایند و دادگاه تجدید نظر نیز همان حکم را تایید یا با اصلاح میزان مجازات مقرر تایید نماید و بعد از آن متهم به رای غیابی اعتراض نماید واخواهی در دادگاه بدوی قابل رسیدگی است یا در دادگاه تجدید نظر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض استعلام که دادستان و شاکی نسبت به رای صادره از سوی دادگاه بدوی مبنی بر محکومیت غیابی متهم درخواست تجدید نظر نموده است و دادگاه تجدید نظر بدون این که محکوم (متهم) در مرحله تجدید نظر حضور یافته یا لایحه دفاعیه داده باشد حکم بر تایید دادنامه بدوی یا اصلاح آن صادر نماید؛ با لحاظ مداخله دادگاه تجدیدنظر استان و متعاقبا صدور رای بر تایید و اصلاح دادنامه بدوی که به منزله صدور حکم بر محکومیت متهم (محکوم ) غایب است فرض مطروحه از مصادیق ماده 461 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 بوده و لذا محکوم غایب حق واخواهی نسبت به حکم محکومیت صادره از سوی دادگاه تجدیدنظر را دارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 461 ـ در مواردی که رای دادگاه تجدید نظر استان بر محکومیت متهم باشد و متهم و یا وکیل او در هیچ یک از مراحل دادرسی نخستین و تجدید نظر حاضر نبوده و لایحه دفاعیه یا اعتراضیه هم نداده باشد رای دادگاه تجدید نظر استان ظرف بیست روز پس از ابلاغ واقعی به متهم یا وکیل او قابل واخواهی و رسیدگی در همان دادگاه است. رایی که در این مرحله صادر می شود قطعی است.

مشاهده ماده 461 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM