نظریه مشورتی شماره 7/98/355

نظریه مشورتی شماره 7/98/355

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/355


شماره نظریه:
7/98/355

شماره پرونده:
98-127-355 ح

تاریخ نظریه:
1398/04/09

استعلام
چنانچه مستند دعوی خواهان چک باشد و خواهان در جلسه اول دادرسی حاضر نگردیده و چک مستند دعوی را نیز توسط نماینده حاضر نکند آیا ادعای انکار و یا تردید توسط خوانده پذیرفته است تکلیف دادگاه با توجه به آنکه اصل تعلق چک به خوانده از سوی وی مورد تائید قرار گرفته باشد چیست؟ همچنین در خصوص چک مستند دعوی خواهان نیز هیچ گاه شکایت و یا گزارشی از سوی خوانده مبنی بر سرقت و یا خیانت در امانت... انجان نپذیرفته است و صرفا به لحاظ اینکه خواهان چک مستند دعوی را در جلسه حاضر نکرده است خوانده بدون اعلام دلیل و مبنایی صرفا جهت اطاله ادعای تردید نموده است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
چک سند عادی و در حکم سند رسمی و لازم الاجراء محسوب می گردد نه رسمی؛ بنابراین مشمول مقررات ماده 96 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 است و در صورتی که مورد تردید و انکار قرار گیرد اگر دادخواست خواهان مستند به ادله دیگری نباشد ابطال خواهد شد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 96 - خواهان باید اصل اسنادی که رونوشت آنها را ضمیمه دادخواست کرده است در جلسه دادرسی حاضر نماید. خوانده نیز باید اصل و رونوشت اسنادی را که می خواهد به آنها استناد نماید در جلسه دادرسی حاضر نماید. رونوشت اسناد خوانده باید به تعداد خواهانها به علاوه یک نسخه باشد. یک نسخه از رونوشتهای یادشده در پرونده بایگانی و نسخه دیگر به طرف تسلیم می شود. درمورد این ماده هرگاه یکی از اصحاب دعوا نخواهد یا نتواند در دادگاه حاضر شود چنانچه خواهان است باید اصل اسناد خود را و اگر خوانده است اصل و رونوشت اسناد را به وکیل یا نماینده خود برای ارایه در دادگاه و ملاحظه طرف بفرستد و الا در صورتی که آن سند عادی باشد و مورد تردید و انکار واقع شود اگر خوانده باشد از عداد دلایل او خارج می شود و اگر خواهان باشد و دادخواست وی مستند به ادله دیگری نباشد در آن خصوص ابطال می گردد. درصورتی که خوانده به واسطه کمی مدت یا دلایل دیگر نتواند اسناد خود را حاضر کند حق دارد تاخیر جلسه را درخواست نماید چنانچه دادگاه درخواست او را مقرون به صحت دانست با تعیین جلسه خارج از نوبت نسبت به موضوع رسیدگی می نماید.

مشاهده ماده 96 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM