نظریه مشورتی شماره 7/98/390

نظریه مشورتی شماره 7/98/390

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/390


شماره نظریه:
7/98/390

شماره پرونده:
98-127-390 ح

تاریخ نظریه:
1398/04/01

استعلام
احتراما چنانچه در شورای حل اختلاف رای صادر شود و ذی نفع به استناد ماده 27 قانون شورای حل اختلاف اعتراضی به رای صادره کند و جهت رسیدگی به دادگاه عمومی پرونده ارسال شود پس از رسیدگی در دادگاه عمومی متوجه شود که قاضی شورا رسیدگی ماهوی ننموده دادگاه می تواند رای صادره را قرار تلقی کند و به شورا اعاده نماید یا خیر دادگاه می بایست خود مثل رسیدگی بدوی تحقیقات لازم را انجام دهد سپس اقدام به صدور رای نماید ارائه پاسخ مستند و مستدل مورد استدعاست.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
برابر ماده 27 قانون شورای های حل اختلاف سال 1394 چنانچه مرجع تجدیدنظر آراء صادره را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می نماید. مقصود از «آراء» اعم از حکم یا قرار می باشد. این حکم خاصی است که مقنن برای تجدیدنظر از آراء شورا های حل اختلاف مقررکرده است؛ نتیجتا دادگاه عمومی در مقام رسیدگی تجدیدنظر نسبت به قرار صادره از شورای حل اختلاف در صورت نقض راسا رسیدگی ماهوی نموده و انشاء رای می نماید و مقررات ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی راجع به دادگاه های تجدیدنظر استان بوده و قابل تسری به مرجع تجدیدنظر آراء شوراهای حل اختلاف (دادگاه های عمومی) نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 27ـ تمام آرای صادره موضوع ماده (9) این قانون ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی می‏باشد. مرجع تجدیدنظر از آرای قاضی شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضائی می‏باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آرای صادره را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می‏کند. این رای قطعی است و اگر رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع دیگری باشد پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند. تبصره 1ـ گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی‏باشد و قطعی است. تبصره 2ـ هرگاه رای مرجع تجدیدنظر در مقام رد صلاحیت شورا باشد رسیدگی ماهوی انجام و رای اخیر به عنوان رای شعبه بدوی تلقی و حسب مورد مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی و کیفری قابل تجدیدنظر است. تبصره 3ـ هزینه دادرسی رسیدگی در مراحل تجدیدنظرخواهی حسب مورد براساس هزینه دادرسی طرح دعوی در آن مرجع است.

مشاهده ماده 27 قانون شورای حل اختلاف

ماده 353 - دادگاه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد شکایت را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد آن را تایید می کند. در غیر این صورت پس از نقض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به دادگاه صادرکننده قرار عودت می دهد.

مشاهده ماده 353 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM