نظریه مشورتی شماره 7/1400/991

نظریه مشورتی شماره 7/1400/991

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/1400/991


شماره نظریه:
7/1400/991

شماره پرونده:
1400-26-991 ح

تاریخ نظریه:
1400/09/03

استعلام
همان گونه که مستحضرید قانون گذار در ماده 17 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 مقرر داشته است «... شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی نوع تقصیر متعدد و تکرار آن به مدت شش ماه تا دو سال به یک یا چند مورد از محرومیت های زیر محکوم می کند». با توجه به اصل تفسیر مضیق قوانین جزایی و ابهام حادث شده در این که مجازات تعیین شده در ماده 17 قانون مذکور نسبت به تقصیر کدام یک از افراد (خواهان دعوای اعسار یا گواهان تعرفه شده) قابل اعمال است خواهشمند است اعلام نظر فرمایید که مخاطب قانونگذار در متن ماده یادشده در عبارات «شخصی» و «وی» چه فرد یا افرادی است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
ماده 17 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 ناظر به موردی است که دادگاه رسیدگی کننده به ادعای اعسار با وجودی که اعسار مدعی اعسار را احراز می کند اعسار وی را ناشی از ارتکاب تقصیری می¬داند که با هدف فرار از پرداخت دین انجام شده است؛ بدین لحاظ محرومیت های مندرج در این ماده را برای وی مورد حکم قرار می¬دهد؛ بنابراین منظور از شخصی که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است «مدعی اعسار» است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 17ـ دادگاه رسیدگی کننده به اعسار ضمن صدور حکم اعسار شخصی را که با هدف فرار از پرداخت دین مرتکب تقصیر شده است تا موجب اعسار وی گردد با توجه به میزان بدهی نوع تقصیر تعدد و تکرار آن به مدت شش ماه تا دوسال به یک یا چند مورد از محرومیت های زیر محکوم می کند: 1ـ ممنوعیت خروج از کشور 2ـ ممنوعیت تاسیس شرکت تجارتی 3ـ ممنوعیت عضویت در هیات مدیره شرکتهای تجارتی 4ـ ممنوعیت تصدی مدیرعاملی در شرکتهای تجارتی 5 ـ ممنوعیت دریافت اعتبار و هرگونه تسهیلات به هر عنوان از بانکها و موسسات مالی و اعتباری عمومی و دولتی به جز وامهای ضروری 6 ـ ممنوعیت دریافت دسته چک

مشاهده ماده 17 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM