نظریه مشورتی شماره 7/97/2674

نظریه مشورتی شماره 7/97/2674

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/2674


شماره نظریه:
7/97/2674

شماره پرونده:
97-11-2674

تاریخ نظریه:
1398/03/12

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
ماده 1246 قانون مدنی در خصوص امکان مطالبه اجرت از سوی قیم اطلاق دارد. همچنین با وحدت ملاک از ماده 78 قانون امور حسبی که مقرر می دارد «قیم می تواند هزینه تهیه صورت و تسلیم اموال را اگر از اموال محجور برنداشته است پس از زوال سمت خود از محجوری که رفع حجر شده یا کسی که به جای او به سمت قیمومت منصوب شده است مطالبه نماید» وی می تواند پس از زوال سمت اجرت انجام امور قیمومت را از ورثه مطالبه کند. لکن مطابق ماده 1246 قانون مدنی این امر مستلزم در نظر گرفتن کار قیم و تعیین مقدار اشتغال او به امر قیمومت و میزان عایدی مولی علیه انجام می گیرد. بدیهی است اموری مثل قصد تبرع و عدم انجام وظایف به طور کامل و. .. از امور موضوعی است که پذیرش یا عدم پذیرش آن حسب ادله موجود در پرونده بر عهده قاضی صادرکننده رای است. در خصوص نقش دادستان لازم به ذکر است که امور قیمومت با دادگاه است و در فرض سوال اجازه دادستان لازم نیست و به موجب ماده 69 قانون امور حسبی «دادگاه در تمام امور تصمیمات خود را به هر طریقی که مقتضی بداند به دادستان اطلاع می دهد.»/ت

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 1246 - قیم می تواند برای انجام امر قیمومت مطالبه ی اجرت کند. میزان اجرت مزبور با رعایت کار قیم و مقدار اشتغالی که از امر قیمومت برای او حاصل می شود و محلی که قیم در آن جا اقامت دارد و میزان عایدی مولی علیه تعیین می گردد.

مشاهده ماده 1246 قانون مدنی

ماده 78- قیم می تواند هزینه تهیه صورت حساب و تسلیم اموال را اگر از اموال محجور بر نداشته است پس از زوال سمت خود از محجوری که رفع حجر او شده یا کسی که به جای او به سمت قیمومت منصوب شده است مطالبه نماید.

مشاهده ماده 78 قانون امور حسبی

ماده 69- دادگاه در تمام امور تصمیمات خود را به هر طریقی که مقتضی بداند به دادستان اطلاع می دهد.

مشاهده ماده 69 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM